ABA: Ubedljiv poraz Partizana

Nacionalni sport - Nedelja 19.10.2014 - 20:26

Košarkaši Partizana doživeli su treći uzastopni poraz u ABA ligi, pošto su u meču četvrtog kola izgubili od Olimpije u gostima sa 87:58.

Photo: Union Olimpija/Igor Kupljenik/MI-PRESS Photo: Union Olimpija/Igor Kupljenik/MI-PRESS

"Zmajčeke", koji sada imaju skor 3-1, izuzetno je služio šut za tri poena, u prvom poluvremenu šutirali su 8-12 (na kraju 13-24) i stvorili su 12 poena viška (45:33). Partizan je teško dolazio do poena iz reketa u kojem je Begić bio superioran (šest rampi), a početkom poslednje deonice domaći su stekli i 20 poena viška, posle čega su lako priveli meč kraju.

Utakmicu je obeležio i neverovatan pogodak Blaža Mahkovica sredinom poslednje deonice – lopta je izlazila u aut iza koša, Mahkovic je iza leđa bacio loptu u visokom luku ne bi li je vratio u teren, a ona je prošla kroz obruč.

Upravo je Mahkovic sa 19 poena bio najefikasniji u Olimpiji, uz 5 ukradenih lopti, Sasu Salin imao je 10 poena, 5 skokova i 3 asistencije, Mirza Begić dodao je 7 poena, 5 skokova i spomenutih 6 blokada.

Kod Partizana je Edo Murić upisao 17 poena (6-17 iz igre) i 6 asistencija, Đorđe Gagić upisao je 14 poena (4-8 iz igre) i 10 skokova, a Nikola Milutinov zabeležio je 18 poena i 8 skokova.

Luka Bogdanović na terenu je proveo samo minut i 22 sekunde, a u zvaničnim utakmicama debitovao je Grk Kuzeloglu, koji je dobio priliku u završnici.

Crno-bele u sredu u Pioniru očekuje meč sa Banvitom u drugom kolu Evrokupa, a tada će debitovati novo pojačanje Milan Mačvan. U ABA ligi sledeći ispit za Partizan jeste duel sa Metalcem kod kuće.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: