Benzema u Bilbau posolio Barsinu ranu

Nacionalni sport - Četvrtak 24.09.2015 - 09:42

Fudbaleri Reala pobedili su Atletik u Bilbau u okviru petog kola Primere i tako se probili na čelo tabele posle poraza Barselone od Selte.

Junak trijumfa kraljevskog kluba bio je Karim Benzema. Foto:Getty Images Junak trijumfa kraljevskog kluba bio je Karim Benzema. Foto:Getty Images
Junak trijumfa ‘kraljevskog kluba’ bio je Karim Benzema, koji je postigao oba gola, a strelac jedinog pogotka za Baskijce bio je Sabin.
 
Benzema je doveo Real u vođstvo u 19. minutu, Sabin je izjednačio na 1:1 u 67, da bi Francuz samo tri minuta kasnije postavio konačan rezultat i doneo trijumf Madriđanima.
 
Real sada na čelu tabele Primere ima 13 bodova, isto kao i Selta, koja je ranije tokom večeri pobedila Barselonu sa 4:1, ali uz bolju gol razliku. Atletik je posle četvrtog poraza ove sezone ostao na tri boda, na 14. poziciji.
 
Benzema je Real doveo u vođstvo posle velike greške igrača Atletika, koji su loptu vratili golmanu, a Francuz je bio tik ispred njega i spretno je iskoristio priliku za 1:0.
 
Na drugi gol se čekalo do 67. minutu, kada je Sabin glavom poslao loptu u mrežu Madriđana posle centaršuta Markela Susaete. To je ujedno bio prvi gol koji je Real primio ove sezone. Samo tri minuta kasnije, Benzema je odlično reagovao posle pasa Iska i zatresao mrežu Atletika iz blizine.
 
U ostalim utakmicama koje su odigrane u sredu, Levante i Eibar su igrali 2:2, dok je Rajo Valjekano pobedio Sporting iz Hihona sa 2:1.
 
Eibar je imao prednost od 2:0 u Valensiji, ali je Levante uspeo da se vrati i izbori bod u nadoknadi vremena. Borha Baston je postigao oba gola za Levante, u desetom i 48. minutu, da bi potom usledio preokret domaćina. Prvo je Hose Luis Morales smanjio na 2:1, da bi Dejverson postavio konačan rezultat u samom finišu utakmice.
 
Srpski fudbaler Aleksandar Pantić odigrao je svih 90 minuta u dresu Eibara.
 
Rajo Valjekano je do trijumfa nad Sportingom došao golovima Roberta Trašorasa i Havija Guere u 40, odnosno 48. minutu. Jedini pogodak za tim iz Hihona postigao je Džoni u 49. minutu.
 
Sporting je od 39. minuta, inače, ostao sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Bernardo Espinosa za tri minuta zaradio dve javne opomene.
 
U poslednjim mečevima dana, Sevilja je nastavila da posrće i poražena je od Las Palmasa sa 2:0, dok je Viljareal bio bolji od Malage sa 1:0.
 
Aktuelni osvajač Lige Evrope je bez pobede od početka sezone, a baš protiv njega Las Palmas je došao do prvenca od povratka u elitu. Junaci trijumfa nad Andalužanima bili su Roke Mesa i Antolin Alkaras, koji su postigli golove u 30, odnosno 76. minutu.
 
Viljareal je slavio u Malagi autogolom Fernanda Tisonea u 71. minutu, a srpski fudbaler Antonio Rukavina odigrao je svih 90 minuta za pobednički tim.
 
Zahvaljujući tom trijumfu, Viljareal se popeo na treće mesto tabele, sa istim brojem bodova kao vodeći Real i drugoplasirana Selta.
 
B92,OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: