Danilović debitovala pobedom: Emocije rade svoje

Nacionalni sport - Petak 09.02.2018 - 08:09

Olga Danilović je u dresu reprezentacije Srbije imala debitantski nastup iz snova u FED kupu, pošto je zajedno sa Dejanom Radanović donela našem timu pobedu u duelu protiv Bugarske.

Debitantski nastup iz snova u FED kupu FOTO: TSS promo Debitantski nastup iz snova u FED kupu FOTO: TSS promo

Mlade teniserke su trijumfovale prvog dana takmičenja u prvoj grupi grupi Evro-afričke zone koja se održava u Estoniji. Kao debitant, u centru pažnje bila je Danilovićeva, koja je savladala Izabelu Šinikovu sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7 (3), 7:6 (6).

- Imala sam vatreno krštenje, što bi rekli moji prijatelji koji su me zvali odmah nakon meča. Bio je zaista težak meč, imao je neku posebnu težinu samim tim jer sam igrala za reprezentaciju, zato što sam debitovala u FED kupu i samim tim što sam igrala protiv odlične teniserke koja ima jako nezgodnu igru.

Ceo meč je bio izuzetno dobar i kvalitetan, sam finiš bio je neizvestan, imala sam šanse da završim i pre, ali moja protivnica je u tim trenucima odigrala bez greške.


Usledila je i meč lopta za nju na kojoj sam ostala hladne glave, dobro sam odservirala, izjednačila i odmah zatim da došla i do meč lopte za nas i uspela da završim susret pobedom i donesem poen Srbiji što me posebno čini srećnom – rekla je ćerka proslavljenog srpskog košarkaša Predraga Danilovića.

Nakon odigranih singlova, Danilovićeva i Radanovićeva su poražene od Bugarki, Petje Aršinkove i Julije Terzijske sa 2:0.

– I Dejana i ja smo bile pod utiskom od singla, jer i njoj i meni je to bio debi u singlu u FED kupu. Dejana je 2017. debitovala, ali u dubl meču, ovo protiv Bugarske je bilo nešto novo i drugačije, ona je i prva tabla reprezentacije, što je dodatni plus na pritisak. Nijednoj od nas nije svejedno, igramo za reprezentaciju, emocije rade svoje.

Zadovoljna sam kako je prošao susret sa Bugarskom, što je posle singlova koji su bili mentalno jako teški, bilo 2:0 za nas i što taj dubl nije bio odlučujući. Žao mi je što smo izgubile dubl jer nismo odigrale najbolje, ali verujem da ćemo već u narednom protiv Gruzije biti bolje i u tom segmentu.

Svaki meč na Fed kupu je priča za sebe, poseban, ovaj protiv Bugarske je bio divan za sve nas. Bilo bi zaista jako lepo da ovaj mladi tim prođe dalje, daćemo sve od sebe, boriti se, imamo ogromnu želju da naša zemlja pobedi i ide dalje, samim tim mislim da su nam šanse ogromne – konstatuje Danilovićeva.

Naredni meč Fed kup reprezentacija Srbije odigraće u petak protiv Gruzije.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: