EP: Juniori deklasirali Crnu Goru

Nacionalni sport - Nedelja 26.07.2015 - 08:48

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Crnu Goru sa 71:46 u trećem kolu Evropskog prvenstva u Grčkoj i plasirala se u drugu fazu.

Odlična odbrana mladih Orlića. Foto: sportkosarka.blogspot.com Odlična odbrana mladih Orlića. Foto: sportkosarka.blogspot.com

Naš mladi tim odigrao je najbolju utakmicu na turniru, kolektivnom igrom i snažnom odbranom, posebno u poslednjoj četvrtini, stigao do trijufma od 25 poena prednosti.

Najbolji u našem timu bio je Glišić sa 14 poena, Ćirković je dodao 11, a Aranitović i Stojanović po deset. Kod Crne Gore, Popović je jedini imao dvocifren učinak sa 11 poena.

Od samog starta bilo je jasno da srpski juniori konačno igraju bez grča, puno opuštenije nego u duelima sa Nemačkom i Letonijom.

Najbolje je počeo Miloš Glišić sa šest uzastopnih poena, da bi potom usledile su dve vezane trojke Nikole Ćirkovića. Naš mladi tim je do kraja prve četvrtine, brzim akcijama preko Vojislava Stojanovića i Aleksandra Aranitovića došao do dvocfrene prednosti – 24:12.

Odličnom odbranom izabrnici selektora Slobodana Klipe zaustavili su sve atake crnogorskog tima početkom drugog perioda i serijom 6:0 došli do 30:12 u 15. minutu. Uspeo je rival ubrzo da se konsoliduje i i do kraja poluvremena samnji na 32:20, iako je bio puno slabiji u procentu šuta, a naročito u skok igri (27-14).

Mnogo izjednačenija borba vodila se na početku drugog poluvremena kad je selekcija Crne Gore uspela da pruzme kontrolu i smanji na 36:30. Period od tri minuta bez poena našeg tima prekinuo je Aranitović svojom prvom trojkom. Do kraja treće četvrtine razigrali su se Stefan Kenić i David Miladinović, Ćirković je još jednom bio precizan iza linije 6,75 što je Srbiji ponovo dovelo dvocifreno vođstvo – 49:36.

Sa mnogo više samopouzdanja i energije krenuli su srpski juniori u poslednju deonicu i već u 36. minutu zahvaljujući snažnoj odbrani prelomili meč pošto su poveli sa nedostižnih 62:40. Izabranici selektora Klipe forsirali su žestok ritam do samog kraja i stigli do ubedljivog trijumfa.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: