EP: Srbija izašla iz minusa

Nacionalni sport - Subota 05.09.2015 - 09:20

Reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, pošto je u Novom Sadu savladala Jermeniju – 2:0 (1:0).

Konačno pobeda. Foto Starsport Konačno pobeda. Foto Starsport

‘Orlovi’, koji su već izgubili sve šanse da izbore plasman u Francusku, su tako izašli iz minusa, pa sada imaju jedan bod, a nisu više ni poslednji u grupi I.

Srbija je povela u 21. minutu, kada je Hajrapetjan, posle pokušaja Andrije Živkovića poslao loptu u svoju mrežu, da bi konačan rezutlat postavio Adem Ljajić posle osam minuta igre u nastavku.

Takođe, nacionalni tim je zabeležio prvi trijumf u zvaničnim susretima još od duela sa Makedonijom (5:1) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 15. oktobra 2013. godine, dok Srbija po prvi put nije primila gol od duela sa Japanom iste godine.

Reprezentacija Srbije ostala je bez bodova posle odluke Suda za arbitražu u sportu da usvoji žalbu Albanije zbog prekinutog meča dva tima u Beogradu, ujedno je kažnjena i igranjem dve utakmice pred praznim tribinama, a ovo je bila prva.

Naredni duel naša selekcija, jubilarni 100. od kada je stekla nezavisnost, igra sa Francuskom, koja je samo formalno u našoj grupi, u ponedeljak u Bordou.

Posle duže vremena naša reprezentacija odigrala je solidan meč, delimično je kontrolisala igru i na kraju zasluženo upisala prva tri boda u ovom 'mučnom' ciklusu.

Krenulo je ofanzivno od samog starta, da bi prvu šansu imali gosti u šestom minutu, kada je Vladimir Stojković zaustavio udarac Movsisijana sa ivice kaznenog. Već u sledećem napadu Filip Kostić je pogodio prečku, posle prodora Adema Ljajića, dok su makazice Aleksandra Mitrovića završile preko prečke.

Nastavili su 'Orlovi' sa napadima, da bi u 22. minutu stigli do prednosti preko Andrije Živkovića, ponovo posle akcije na levoj strani terena. Ovoga puta je Filip Kostić probio, došao u ravan sa petercem i poslao oštru loptu na peterac. Najmlađi reprezentativac u istoriji uspeo je nekako na drugoj stativi da zahvati loptu, a Hajrapetjan je potkolenicom poslao u mrežu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, iako su Jermeni pokušali da što pre stignu do izjednačenja, a posle samo osam minuta igre u nastavku Ljajić je doneo dva gola prednosti Srbiji.

Golu je predhodio solo prodor Aleksandra Kolarova koji je prvo presekao akciju gostiju , a onda po levoj strani sa loptom pretrčao više od pola terena, ušao u šesnaesterac gostiju i šutirao u suprotni ugao, golman Kasparov je uspeo da odbrani njegov

Mogla je naša selekcija do kraja susreta da zabeleži i ubedljiviji trijumf, ali je udarac Nenada Tomovića sa ivice kaznenog zaustavila stativa, dok je pokušaj Dušana Tadića u samom finišu izblokiran.

U drugom meču naše grupe Danska i Albanija odigrali su meč bez golova u Kopenhagenu, pa je borba za drugo mesto, koje vodi direktno na završni turnir, i dalje otvorena.

Danci u narednom kolu, u ponedeljak, gostuju Jermeniji, dok Albanci dočekuju lidera grupe Portugal.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: