Gruzija je naša istina!

Nacionalni sport - Ponedeljak 27.03.2017 - 07:06

Dosadašnja iskustva nas teraju da ne smemo da upadamo u euforiju i da ne polećemo pre vremena. Pokazali smo jedno loše, pa jedno dobro lice u Tbilisiju, kaže Branislav Ivanović

Bane: Pamte se pobede, pišu se bodovi FOTO: Reuters Bane: Pamte se pobede, pišu se bodovi FOTO: Reuters

Statistika je varljiva kategorija, ali statistika fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji kaže i ovo: "orlovi" su najubedljiviji u svojoj grupi i do sada su pokazali najviše!

Zato su i prvi na tabeli, zato imaju gol-razliku 12:6, imaju u ekipi prvu zvezdu tima (Tadića), strelca kojeg nema nigde, pa zablista (Mitrovića), odbranu koja početnički greši, ali ne pada u očaj (Kolarova) i selektora Slavoljuba Muslina koji, kada baš ne ide, ume izmenama da pogodi srž problema i - okrene sve!

Kapiten Srbije Branislav Ivanović je u Tbilisiju, u petak uveče protiv Gruzije, 93. put obukao dres reprezentacije svoje zemlje.

Video je i on, možda mnogo bolje na terenu nego ljudi na tribinama ili pored TV ekrana, šta su vrline i šta su mane Srbije.

- Osnovni utisak je da smo pobedili u utakmici u kojoj smo bili neprepoznatljivi prvih 45 minuta.

To prvo poluvreme iz Gruzije bi bilo bolje da što pre zaboravimo.

Naravno, biće još analiza naših grešaka, ali je veoma dobro to što smo bili na ivici totalnog razočaranja, pa ipak uspeli da se pridignemo, damo gol iz penala, a da u drugom poluvremenu konačno ličimo na sebe i pobedimo izuzetno neugodnog i motivisanog rivala.

Gruzija je naša istina. Na ovom meču je zaista moglo da se vidi sve loše i sve dobro od nas - kaže Branislav Ivanović.

Vođa našeg nacionalnog tima se vraća u Rusiju. Odskoro nosi dres Zenita, priča ovaj jezik veoma dobro i, bar po takvim stvarima, deluje kao da je već spreman za Mundijal u ovoj zemlji 2018. godine.

Šalu na stranu, ali posle pet kola kvalifikacija, posle tri pobede i dva remija, sve nekako miriše na to da će "orlovi" posle osam sušnih godina i SP u Južnoafričkoj Republici ponovo biti u nekom albumu za sličice. Ako ništa drugo...

- Dosadašnja iskustva nas teraju da ne smemo da upadamo u euforiju i da ne polećemo pre vremena. Pokazali smo jedno loše, pa jedno dobro lice u Tbilisiju.

Pamte se pobede, pišu se bodovi, ali verujem da su navijači Srbije konačno mogli da vide Srbiju koja ume i da preokrene rezultat.

Setite se starta kvalifikacija. Svi smo bili oprezni posle remija sa Irskom, a danas smo prvi na tabeli D grupe sa 11 bodova.

Ni to nam ne daje za pravo da već pričamo o Mundijalu u Rusiji. Polako, pred nama je još pet utakmica. Tek smo pregurali polovinu kvalifikacija - zaključuje Ivanović.

USKORO U "KLUBU STO"

Branislav Ivanović će uskoro ući u "klub 100" srpskog fudbala, u kojem su već Savo Milošević (102) i Dejan Stanković (103), koji su odigrali više od sto mečeva za nacionalni tim.

Bane je u Tbilisiju 93. put nosio dres sa državnim grbom.

Ako ga mimoiđu povrede ili suspenzije, do kraja kvalifikacija će sakupiti 98 utakmica, a pre Rusije će Srbija sigurno odigrati i nekoliko prijateljskih duela i - eto Ivanovića među fudbalskim "besmrtnicima.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: