I Nikola Grbić u Kući slavnih!

Nacionalni sport - Nedelja 23.10.2016 - 10:21

Na taj način, Nikola i Vladimir Grbić su postali prva braća, članovi „Kuće slavnih” u Holiouku

Braća Grbić u Kući slavnih; FOTO: FB/Kuća slavnih Braća Grbić u Kući slavnih; FOTO: FB/Kuća slavnih

Nikola Grbić (43) je novi član odbojkaške „Kuće slavnih”. U američkom gradiću Holioku, u državi Masačusets, jedan od najboljih odbojkaša sveta svih vremena, primljen je među besmrtne, kao član 31. klase.

Pored Nikole Grbića, prisustvovali su i ostali članovi 31. klase, Brazilac Emanuel Režo, odbojkaš na pesku, pa Amerikanke Danijela Skot-Aruda i Misti Mej-Trenor, kao i legendarni južnokorejski trener, Mak Bok Park.

– Dan smo proveli kod gradonačelnika Holiouka i ostalih gradskih zvaničnika. Dobili smo specijalne plakete Grada i bilo je sve zaista lepo organizovano.

Danas je drugi deo programa, dodela prstena i plakete u muzeju Kuće slavnih, a popodne i zvanična prezentacija nove klase – pričao nam je u subotu Nikola Grbić, koji je u Americi u društvu brata Vladimira, prvog potpredsednika OSS i člana „Kuće slavnih” od 2011. godine.

Selektor muške seniorske reprezentacije Srbije, olimpijski šampion iz Sidneja, prvak Evrope iz 2001 i svetski vicešampion iz 1998, reprezentativnu karijeru završio je 2010, na šampionatu sveta u Italiji, kada je Srbija zauzela treće mesto.

Odigrao je 314. zvaničnih mečeva za seniorsku reprezentaciju naše zemlje, a ostvario je i pregršt uspeha u klubovima širom sveta.

Karijeru je završio u Zenitu iz Kazanja, osvajanjem titule šampiona Rusije.

Sportski žurnal, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: