Istorijska šansa Zvezde

Nacionalni sport - Četvrtak 17.08.2017 - 09:03

„Crveno-beli” će večeras u Rusiji protiv Krasnodara pokušati da izbore rezultat koji im otvara vrata grupne faze Lige Evrope, gde nisu bili punih deset godina. – Od prvog dana priprema se radilo da se dođe u ovu situaciju. – Meč na stadionu na kome će se iduće godine igrati Svetsko prvenstvo

Šansa za Evropu posle punih 10 godina FOTO: Crvena Zvezda Šansa za Evropu posle punih 10 godina FOTO: Crvena Zvezda

Krasnodar – „Crveno-beli” fudbaleri stigli su u Krasnodar rešeni da naprave krupan korak ka grupnoj fazi Lige Evrope! Nisu došli u Rusiju da bi se divili usponu mladog kluba, niti bogatstvu vlasnika Sergeja Galickog, odlučni da ih ne impresionira ni velelepni stadion na kojem će se igrati i Svetsko prvenstvo narednog leta. Željni su da pokažu da Zvezda ima tim za jesen na međunarodnoj sceni. Posle deset godina!

Vladan Milojević ne zna za poraz na klupi Crvene zvezde. Ono što prvog stručnjaka „crveno-belih” može da hrabri pred duel s prošlosezonskim učesnikom osmine finala Lige Evrope jeste činjenica da su njegovi izabranici na svih 11 utakmica u dosadašnjem delu sezone postigli bar po gol.

– Ne možemo da razmišljamo samo da damo gol, a pozadi šta bude. Jedino što mogu da obećam je da ćemo da damo sve od sebe za dobar rezultat i budemo motivisani – istakao je Milojević. – Gostujemo dobroj ekipi, svesni smo uloga. Faktor protivnik je bitan, Krasnodar je ozbiljna ekipa, ima mnogo stranaca i određen stil igre. Ali, nećemo da se obaziremo previše na suparnika. Verujemo u nas! Imamo plan kako da dođemo do dobrog rezultata.

Krasnodar je u prvenstvu Rusije remizirao s autsajderom Amkarom. U vezi s tim Milojević kaže:

– Sve su utakmice različite. Nećemo da se bavimo njihovim igrama u prvenstvu, ovde je drugačiji motiv, ulog veći.

Iza Crvene zvezde su tri uspešno preskočene prepreke u Evropi, od šest utakmica prelaznu ocenu nije dobio jedino revanš na Malti. Primljeni golovi u finišu meča sa Florijanom za remi predstavljali su, u suštini, odličnu opomenu i treneru Vladanu Milojeviću ukazali da je potrebno da napravi određene promene u odbrani.

– Znam da mnogi nisu verovali da ćemo da dođemo do ove faze kvalifikacija, ali mi i trener zaista jesmo. Svesni smo kakva nam se sada prilika pruža, ne preterujem kad kažem da je istorijska šansa. Od prvog dana priprema radili smo da bismo došli u ovu situaciju – da igramo za plasman u grupnu fazu – najavljuje veliku bitku Vujadin Savić, štoper Crvene zvezde.

Mnogo će zavisiti od Zvezdine odbrane, a posebno od agresivnosti veznog reda. Le Talek će pokušati da adekvatno odmeni povređenog Jovičića. Savić će večeras igrati u tandemu sa Babićem:

– Hvala Bogu da imamo veliki fond igrača, na svim pozicijama, pa i na štoperskoj. Dobro sarađujem i sa Babićem i Le Talekom, kad sam igrao sa Frimpongom bio je početak sezone i tek smo se uigravali.

Dušan Anđelković je 2011. kročio u Krasnodar kao prvo pojačanje debitanta u elitnoj ligi Rusije, zadržao se četiri sezone i ostavio trag (71 zvanična utakmica). Sada se vratio kao prvotimac Crvene zvezde, rival u utakmici velike važnosti.

– Interesantno mi je i uzbudljivo bilo čim nas je žreb spojio, ali uzbuđenje je pre svega veliko zbog šanse koja nam se pruža. Nismo slučajno došli u ovu poziciju. Rezultat iz prve utakmice ne može da reši, odluka je pred punom „Marakanom”. Ne može da se predvidi ništa uoči meča. Zvezda vredi mnogo, zaslužili smo u uspeh u Evropi. Sparta iz Praga je jaka, uložila je u pojačanja, pa smo je eliminisali. Pereira, Žoazinjo, Mamaev, Grankvist, Petrov, Laborde, Martinovič – bili su u klubu kad sam ja igrao. Krasnodar je odlična ekipa, stabilna, ali ima i mane. Poznavajući prilike u klubu ne mogu da kažem da im je svejedno što nisu pobedili Amkar. Velike nade polažu u prvenstvo. Iz godine u godinu cilj je da se napreduje, ako su u prošloj sezoni bili četvrti, hoće da budu treći ili drugi u novoj. Ne blistaju, ali to nas ne zavarava.

Filip Stojković će ponovo da čuva najskuplje pojačanje rivala. Krasnodar je za Brazilca Vandersona ovog leta dao čak osam miliona evra.

– Ne opterećujem se, iako sam upoznat da su za njega platili najviše u klupskoj istoriji. Imao sam posla i sa Ben Haimom, koji je imao taj status u Sparti i nije se završilo loše. Kao tim možemo da izađemo sa dobrim rezultatom, tako je bilo i u Pragu. Takav pristup je od starta sezone i doneo nam je plodove. Postižemo tri gola u proseku, a malo primamo, imamo samopouzdanje.

Ukoliko Igor Šalimov stavi u tim Mihaila Ristića Slavoljub Srnić će voditi kao desno krilo direktne duele sa doskorašnjim saigračem:

– Biće malo čudno, ali bih voleo da Ristić igra. Imamo iskustvo sa Plavšić iz Sparte, verujem da ćemo opet da izađemo kao pobednici. Dobra je ekipa Krasnodar, prošle sezone je dogurao daleko u Evropi. Očekuje nas teška utakmica. Komentariše se da su u krizi zbog rezultata u prvenstvu, ali tek je početak, imaju jak tim. Neka bude 1:0 za nas.

Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: