Ivezić doneo bod Srbiji u Baru!

Nacionalni sport - Četvrtak 11.06.2015 - 07:11

Rukometna reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 23:23 (14:11) protiv Crne Gore u Baru, u 5. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Golman Ivezić Golman Ivezić

Srbija tako kolo pre kraja u grupi 4 ima šest bodova, jedan manje od Islanda i Crne Gore, ali će eventualnom pobedom protiv Izraela u nedelju sigurno obezbediti vizu za EP.

Čak i u slučaju remija Crne Gore i Islanda, Srbija bi bila najbolja treća ekipa u kvalifikacijama.

Ekipa Dejana Perića bila je veoma dobra u većem delu utakmice, ali je očajno odigrala početak drugog poluvremena, pa je na kraju golman Ivezić u poslednjim trenucima briljantnom odbranom doneo bod.

Srbija je na poluvremenu imala +3 (14:11), ali više od šest minuta na startu drugo dela nije postigla gol i Crna Gora je preokrenula (18:16). U dramatičnom finišu domaćin je imao i pomoć sudija, ali je Srbija na kraju uspela da osvoji vredan bod.

Srbiju je predvodio Momir Ilić sa 5 golova, jedan manje postigao je Nemanja Ilić, a po tri puta su pogodili Stojković i Zelenović. Na drugoj strani, Lipovina, Borozan i Vujović postigli su po 4 gola.

Naša selekcija u poslednjem kolu u nedelju dočekuje prežaljeni Izrael, dok će Crna Gora gostovati Islandu. Ukoliko Srbija pobedi, što se i očekuje, gotovo sigurno će ići na Evropsko prvenstvo.

Tok meča:

Duel je počeo izjednačeno, pa se u prvih 10 minuta igralo ’gol za gol’. Srbija se odlepila sredinom prvog dela, kada su Nemanja i Momir Ilić pogodili za 8:5.

Srbija je igrala sve bolje što je meč odmicao, a Elezović je bio novi strelac u našem timu – 9:6. U 20. minutu Srbija je zaradila prvo isključenje, što je domaćin iskoristio i serijom 3-0 se vratio u meč (10:9).

Usledilo je i isključenje za Crnu Goru, ali naš tim je promašio zicer (Zelenović), pa je Crna Gora u kontri izjednačila. Nije naš tim postigao nijedan gol sa igračem više, ali je Marsenić ipak vratio prednost Srbiji, a +2 doneo je Ilija Abutović (12:10).

Srbija je očajno počela drugo poluvreme. Više od šest minuta naš tim nije postigao gol, pa je usledio veliki preokret Crne Gore koja je povela sa 18:16.

Selektor Perić zatražio je tajm-aut, a post je prekinuo Ilić – 18:17. Ilić i Abutović doneli su izjednačenje (19:19), pa se u poslednjih 10 minuta ušlo u egalu.

Borozan je osam minuta pre kraja doneo domaćinu gol prednosti, ali je Momir Ilić izjednačio sa devet metara. Usledio je dramatičan finiš, a Crna Gora je uspevala da zadrži gol prednosti.

U poslednji minut Srbija je ušla sa posedom i nerešenim rezultatom, Zelenović je postigao gol, ali on nije priznat zbog faula u napadu.

Crna Gora imala je poal minuta, izborila se za zicer, ali je golman Ivezić doneo Srbiji bod.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: