Kinezi plaćaju 5,5 miliona, a koliko će otići u Zvezdinu kasu?

Nacionalni sport - Utorak 27.02.2018 - 08:02

Još jedan detalj u vezi sa Boaćijevim transferom, koji uopšte nije zanemarljiv.

Ne ide sve u Zvezdinu kasu Ne ide sve u Zvezdinu kasu

Ričmond Boaći je spakovao kofere posle dogovora sa kineskim Đangsuom -  u ponedeljak je otišao na medicinske preglede u Italiju, a u utorak se očekuje njegov dolazak na Marakanu, kako bi se sa čelnicima Crvene zvezde dogovorio i o regulisanju manjih dugovanja koja postoje prema njemu.

Mediji su u ponedeljak preneli da će Zvezda od ovog transfera zaraditi 5.5 miliona evra, da bi Kinezi tu sumu trebalo odmah da uplate, ali ''Sportski žurnal'' je kasno večeras podsetio i da nije baš sve tako kako se na prvi pogled čini.

Naime, pomenuti izvor navodi da će zarada crveno-belih biti oko 4.5 miliona evra, a sve zbog letošnjeg dogovora kluba sa Boaćijem, prilikom potpisivanja ugovora.

Tom prilikom je, prenosi ''Žurnal'', dogovoreno da Boaćiju pripadne deset posto od vrednosti narednog transfera, a da nešto manje ide i menadžeru koji ga zastupa.

Prema tome, procena je da bi taj ukupni ''odbitak'' od ukupne vrednosti transfera mogao da iznosi i do milion evra, pa se zbog toga očekuje da Zvezda zaradi ''čistih'' 4.5 miliona.

Ipak, sve bi preciznije trebalo da bude poznato tokom današnjeg dana.

Podsetimo, u ponedeljak uveče pojavila se i vest da su u ovaj posao uključeni i čelni ljudi Intera i da bi Boaći mogao već na leto da se iz Đangsua preseli na ''Meacu'' ukoliko tokom proleća opravda očekivanja.

sportske.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: