Novak po četvrti put "princ" Rima!

Nacionalni sport - Nedelja 17.05.2015 - 18:45

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Rimu, trijumfom u dva seta nad Rodžerom Federerom iz Švajcarske.

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Novak je do 19. pobede u 39. međusobnom duelu sa Federerom došao sa 6:4, 6:3, posle jednog sata i 16 minuta igre i tako po četvrti put osvojio trofej u 'večnom gradu'.

Srpski teniser je u Rimu prethodno slavio 2008, 2011. i 2014. godine, a sada je osvojio svoju 24. Masters titulu, petu ove sezone, a 53. ukupno u karijeri.

Đoković se na taj način osamostalio na drugom mestu po broju Masters titula, sada ima jednu više od Federera, a samo tri manje od Rafaela Nadala na vrhu.

Prvi reket sveta je protiv Federera odigrao gotovo rutinski meč. U prvih osam gemova prvog seta viđena je velika borba, Federer je čak prvi stigao do prilike za brejk, ali kada se Novak odbranio, ujedno je preuzeo kontrolu nad tim duelom.

Vrlo brzo stigao je do brejka, potom je nastavio sa dominantnom igrom u drugom setu, pošto je oduzeo servis Švajcarcu i od tada se nije osvrtao dok nije došao do sjajnog trijumfa.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: