Novak u tri seta do četvrtog kola

Nacionalni sport - Subota 24.01.2015 - 12:20

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Australijan opena pobedom nad Fernandom Verdaskom sa 7:6, 6:3, 6:4.

Beta/AP Photo/Lee Jin-man Beta/AP Photo/Lee Jin-man

Đoković je odigrao solidan meč protiv veoma raspoloženog Španca, ali je na kraju uspeo da završi posao maksimalnim rezultatom.

Bio je ovo prvi duel dvojice tenisera još od Pekinga 2013. godine, kada je Đoković slavio u tri seta. Srpski igrač sada vodi sa 7-4 u pobedama.

On će se u četvrtom kolu sastati sa Luksemburžaninom Žilom Milerom, koji je u tri seta izbacio 19. nosioca Džona Iznera.

Đoković je još jednom dokazao da mu prija Melburn – pretpeo je samo jedan brejk iz sedam prilika u devet setova i zabeležio 28. trijumf u poslednjih 29 mečeva.

Duel je prelomio u taj brejku šrvog seta, pošto je do tada propustio da u šest navrata oduzme servis protivniku. Verdasko je fenomenalno servirao tokom celog seta, ali je pri vođstvu od 5:3 napravio kiks, ubacivši lopticu prvo u svoj deo terena.

Posle prve propuštene set lopte Nole je ralizovao drugu i od tad je sve krenulo mnogo lakše. Preživeo je težak gem na startu drugog, spasao tri vezane šanse (jedine za Verdaska u meču), i održao prednost do kraja seta.

U trećem delu igre odlučujuće vođstvo stekao je u petom gemu, da bi posao završio dvadesetak minuta kasnije.

Fernando se na kraju zaustavio na 16 asova, što je više od trećine ukupnih vinera u meču – 38. Đoković je zabeležio 43 direktna poena, uz 24 neiznuđene greške. Verdasko je u tom segmentu igre imao duplo više, okruglo 50.

- Svaka čast Fernandu, bio je ovo sjajan meč. Prvi set je bio veoma izjednačen, a ja sam imao mnogo šansi. Međutim, kod tih prilika odigrali smo samo jednu razmenu, pošto je on odlično servirao. Ovo je podloga koja odgovara serverima – on je vršio pritisak početnim udarce, ali sam osvojio mnogo lakih poena - rekao je Đoković posle meča.

Duel na Rod Lejver Areni obeležila je veridba na tribinama u pauzi između drugog i trećeg seta, kao i rođendanska čestitka Novakovoj majci Dijani.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: