Pao Neptunas, Zvezda ide ka Top16

Nacionalni sport - Petak 28.11.2014 - 07:18

Košarkaši Crvene zvezde napravili su veliki korak ka plasmanu u Top16 fazu Evrolige pobedom nad Neptunasom 79:62 u 7. kolu D grupe.

StarSport StarSport

Ekipa Dejana Radonjića je stigla do četvrte pobede u eltinom takmičenju, a uspela je da nadoknadi i razliku iz poraza u Litvaniji.

Zvezda je odlično otvorila duel pred oko 13.000 gledalaca u Kombank areni, imala je sredinom druge deonice 15 poena prednosti, ali su gosti do poluvremena poptuno preokrenuli neverovatnom serijom 19-0.

Zbog ubistva navijača crveno-belih Marka Ivkovića nije bilo organizovanog navijanja, Zvezda zbog toga nije imala očekivanu podršku sa tribina, ali je uspela da se u trećoj četvrtini izbori sa svim problemima i upravo u tom periodu je i prelomila meč (27:10).

U poslednjoj deonici nije bilo dileme, pa je Zvezda sada na korak od prolaska u narednu fazu. Moguće je da će timu Dejana Radonjića i ove četiri pobede biti dovoljne za prolaz, ali još jedan trijumf u naredna tri duela bi svakako i matematički osigurao taj podvig.

U preostala tri kola Zvezda ima gostovanja Olimpijakosu i Valensiji, a u Areni čeka Laboral Kuču.

Još jedan briljantan meč odigrao je Boban Marjanović sa 24 poena, 12 skokova i indeksom 36. Jaka Blažič bio je možda i najzaslužniji za trijumf sa 19 poena (6-10) i 8 skokova, 12 poena, 3 skoka, 2 asistencije i 2 krađe imao je kapiten Mitrović, a odlično je odigrao i probuđeni Dženkins sa 10 poena i 3 asistencije. Na drugoj strani, samo je Gailius sa 18 poena bio dvocifren u gostujućem sastavu.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: