Partizan se ne plaši terorista

Nacionalni sport - Sreda 25.11.2015 - 08:58

Živko Živković i Valeri Božinov nemaju strah koji vlada u zapadnim zemljama zbog učestalih terorističkih napada.

Živković: Okrenuti smo protivniku i meču; Foto: Saša Pavlić Živković: Okrenuti smo protivniku i meču; Foto: Saša Pavlić

Koliko se ozbiljne bezbednosne mere preduzimaju u organizaciji fudbalskih mečeva na zapadu Evrope pristalice Partizana imaće priliku da se uvere u četvrtak na stadionu AFAS u Alkmaru, gde će protiv AZ Alkmara odigrati odlučujuću utakmicu za plasman u narednu rundu takmičenja u Ligi Evrope.

Iskusni napadač Valeri Božinov tvrdi da u ekipi nijednog trenutka nisu pomenuli opasnosti koje vrebaju van terena, već su mislima okrenuti isključivo prema protivniku i njegovim slabostima koje treba iskoristiti da bi se u Beograd vratili sa željenim rezultatom.

- Uopšte me ne brine to o čemu čitam u novinama i gledam na televiziji.

Iskreno, nisam ni pomislio da bismo mogli da budemo na meti terorista, a ni kod saigrača nisam primetio strah ili brigu. Želimo jedino da se vratimo neporaženi u Beograd - priča Božinov i dodaje:

- Znam da je blizu Belgija i dobro mi je poznato da su izvršene racije zbog terorista, ali, ljudi, ovo je sport, mi smo fudbaleri.

Zašto bi nam neko pretio ubijanjem. Generalno, nesrećan sam zbog svega što se desilo u Parizu i voleo bih da to bude poslednji slučaj gde su nevini ljudi stradali na ulici, na koncertu ili ispred stadiona.

Ni golman Živko Živković ne oseća strah pred let za Amsterdam, odakle će se crno-beli potom autobusom uputiti za Alkmar.

- Sve je to tužno što se događa u Evropi ovih dana, ali kod mene ne postoji tenzija zbog puta u Holandiju.

Nije mi bilo ni na kraj pameti da bismo mogli da prođemo posebne mere zbog rizika od terorizma, okrenuti smo samo fudbalu, svojoj igri i protivniku, jer bila bi velika stvar za klub i srpski fudbal ako bismo prošli u drugu fazu Lige Evrope - kaže Živković.

Kurir, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: