Paspalj: Ovo neće izaći na dobro

Nacionalni sport - Petak 24.02.2017 - 11:10

Jedno je ono što bih rekao kao potpredsednik OKS-a, a drugo kao Žarko Paspalj, da je ovo najveća sramota koja se desila u poslednjih deset godina u sportskom svetu kod nas. Tipičan primer da je sve moguće, da apsolutno nikakve vredosti ne postoje, kaže Paspalj povodom neodržavanja Skupštine izbora predsednika OKS zbog nedostatka kvoruma

"Probili smo rok koji predviđa MOK" FOTO: YouTube printscreen

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj poručio je da su "sile osovine" odlučile da se izbor predsednika OKS ne održi ni posle šest meseci od održavanja Igara u Rio de Žaneiru, što znači da je naša zemlja probila rok koji predviđa Međunarodni olimpijski komitet.

Kako je u intervjuu za Politiku rekao Paspalj, predsednik OKS nije izabran u decembru, kako je bilo predviđeno jer Skupština nije imala kvorum, što se protumačilo kao politiki pritisak, da bi se kandidat većine saveza, Ivan Todorov, izbacio iz trke u ime nekog koje po volji aktuelnoj vlasti.

Paspalj kaže da se OKS vrlo teško snalazi u celoj priči, i da će morati da se sačeka još malo.

"Da smo se mi pitali, imali bismo predsednika još u decembru. Onda su 'sile osovine' odučile da izađu iz ovih tradicionalnih osnova, koje nam nalaže MOK i neki statuti i odlučili su da sve ide u nekom drugom pravcu", kaže Paspalj.

On kaže da se situacija pogoršava sve više i da su svi njegovi nastupi samo pokušaj da štiti kuću, najveću sportsku organizaciju u ovoj zemlji.

"Jedno je ono što bih rekao kao potpredsednik OKS-a, a drugo kao Žarko Paspalj, da je ovo najveća sramota koja se desila u poslednjih deset godina u sportskom svetu kod nas.

Tipičan primer da je sve moguće, da apsolutno nikakve vredosti ne postoje, a posebno vrednosti koje su bile u poslednjih osam godina.

Da ne ispadne da omalovažavam prethodnike, koji su takođe uradili veliki posao.

Ipak, ovo što se dešava poslednjih nekoliko meseci, ovo je presedan bez presedana. I još uvek se jako bojim da ovo neće izaći na dobro", kaže Paspalj.

Legendarni košarkaš kaže da se OKS strogo držao ono što je i bivši predsednik Vlade Divac zahtevao od prvog dana kad je došao na čelo OKS, a to je da sve bude strogo sportska priča.

Paspalj ističe da još nema reakcije iz MOK, ali da su oni obavešteni da izbori nisu održani zato što nije postojao kvorum, uz blago, detaljno obaveštenje da je jedini pravi kandidat u tom momentu Ivan Todorov, koga je podržavalo 27 ili 28 saveza, na krajnje volšeban način preko noći izgubio tu podršku.

"Za sada se ne mešaju, verovtno čekaju da vide šta se dešava, šest meseci je isteklo..

Ne bih se iznenadio da budu neke, da ne kaćem mere, ali dovoljno je i da se pominje da se ovde nešto onakvo dešava".

Nedeljnik, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: