Pobeda Srbije pred Evrobasket

Nacionalni sport - Nedelja 30.08.2015 - 08:42

Košarkaši Srbije pobedili su Sloveniju posle produžetka 95:88 u poslednjoj pripremnoj utakmici za Evrobasket.

Srbija spremna za EP. Foto: Starsport Srbija spremna za EP. Foto: Starsport

Bilo je nekoliko preokreta pred punom halom Borik u Banjaluci, a bolje su počeli Slovenci, koji su u prvom poluvremenu imali i 14 poena prednost (41:27). Međutim, malo-pomalo Srbija je smanjivala zaostatak, da bi posle trojke krajem treće četvrtine prvi put povela na meču (65:62).

Nedović, Teodosić i Bjelica doneli su Srbiji +9 početkom poslednjeg perioda i činilo se da će naši privesti meč kraju bez većih problema, ali se Slovenija sa Blažičem na čelu vraća u igru i čak dolazi u vođstvo (79:78).

Na kraju je Slovenija imala i šut za pobedu, promašio ga je Zagorac, a u dodatnih pet minuta Srbija je bila mnogo bolja – čvrsta odbrana, uz dobru rolu Ercega i Milosavljevića, da bi tačku na ’i’ stavio Bjelica trojkom.

Prvi meč na EP Srbija igra petog septembra od 18 časova sa Španijom.

SRBIJA: Teodosić 20, Simonović 2, Bogdanović 2, Bjelica 18, Kalinić, Milosavljević 2, Raduljica 16, Erceg 11, Štimac, Nedović 14, Dangubić, Kuzmić 10, Milutinov.

SLOVENIJA: Joksimović 6, Rupnik 2, Prepelič 12, Blažič 19, Nikolić, Z. Dragić 13, Zupan 3, Balažič 3, Zagorac 10, Dimec 1, Omić 12, Klobučar 6.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: