Srbija protiv Katara: Rezervisti - imate čast

Nacionalni sport - Četvrtak 29.09.2016 - 08:39

Fudbalsku reprezentacija Srbije sastavljenu od 20 fudbalera iz Superlige večeras u 18 časova na stadion "Al sad" u Dohi igra protiv Katara

Reprezentativci Srbije na aerodromu; Foto: FSS Reprezentativci Srbije na aerodromu; Foto: FSS

"Trećepozivci", pokažite se! Fudbalsku reprezentacija Srbije sastavljenu od 20 fudbalera iz Superlige u sredu u podne je u Katar poveo selektor A tima Slavoljub Muslin.

Iznenadan poziv sa Arabijskog poluostrva značio je brzu akciju i sastavljanje ekipe koja u četvrtak u 18 časova na stadion "Al sad" u Dohi igra meč sa reprezentacijom države koja je više nego prijateljski nastrojena prema Srbiji poslednjih nekoliko decenija.

- Ovo je odlična prilika za fudbalere iz Superlige da pokažu na kakvom su taktičkom i kondicionom nivou.

Čeka nas motivisan rival koji se sprema da za šest godina ugosti ceo svet na Mundijalu u svojoj zemlji - rekao je Muslin pre jučerašnjeg polaska na dugačak put.

Kada je pre više od tri meseca Muslin postao selektor Srbije, najavio je sve više ovakvih akcija u sklopu kojih će redovno razgovarati sa trenerima superligaša, ali i okupljati igrače koji su potencijalni kandidati i za A tim.

- Kada smo imali one tri prijateljske utakmice, po mom dolasku na klupu Srbije, protiv Kipra, Izraela i Rusije, na spisku je bilo i igrača iz domaćeg prvenstva.


Moj stručni štab i ja ih redovno i detaljno pratimo. Ubeđen sam da je ovo za njih posebna motivacija i dodatni podstrek da u dresu reprezentacije svoje zemlje pokažu koliko znaju - dodaje Muslin.

Rezervisti ili "trećepozivci" ne bi trebalo da oba ova "nadimka" shvate kao priliku za izlet ili šoping. Naprotiv, na tacni imaju priliku da se dokažu trenutno najodgovornijem čoveku za sastav nacionalnog tima.

- Pojavila nam se iznenada prilika da zaigramo u Kataru i verujem da smo na put krenuli sa ekipom koja ima želju za dokazivanjem.

Mislim da ni domaćin neće zaigrati sa najboljim sastavom, a pošto nije ekipa iz svetskog fudbalskog vrha, imamo šansu da gledamo uzbudljiv meč. Zaista bih voleo da tako bude - kaže Muslin.

Vezista Crvene zvezde Srđan Plavšić je poziv dočekao sa osmehom.

- Prijatno me iznenadila odluka selektora Muslina da me uvrsti na spisak putnika za Katar. Zaista želim da iskoristim ovu priliku - kaže Plavšić.

Golman Partizana Filip Kljajić će verovatno braniti od početka utakmice, a njegov imenjak Mladenović će dobiti šansu u nastavku meča.

- Ovo je lepa i korisna stvar za sve nas koji smo možda i najvatreniji navijači Srbije. Znam da ćemo imati naspram sebe motivisanog domaćina, a moj motiv je da opravdam poverenje selektora - kaže Kljajić.

KOGA NEMA...

PRE dva dana su četvorica od petorice pozvanih fudbalera Vojvodine otkazali put u Katar pod izgovorom da su povređeni, a Muslin je imao "diplomatski" odgovor.

- Koga nema bez njega se može. Mislim da je čast da se igra za reprezentaciju svoje zemlje. Međutim, ja sam fokusiran na ekipu koju sam poveo u Katar i na igru koju ćemo pokazati - kaže Muslin.


DOKTOR VOJVODINE: OPRAVDANO ODSUTNI

Reprezentativna četvorka novosadskog superligaša se selektoru Slavoljubu Muslinu "zahvalila" na pozivu zbog povreda. To potvrđuje dr Borko Vukosav, klupski lekar Vojvodine, i naglašava:

- Sva četvorica su u redovnom tretmanu. Paločević ima problem sa petom, a zadobio je i udarac u zadnju ložu, dok Maksimović kuburi sa kolenom i taj problem tretiramo.

Planić je takođe zadobio udarac u mišić prednje lože, dok Malbašić ima bol u leđima i te probleme rešavamo na terapijama.


SPEC. VN

Fudbalski reprezentativci Srbije su se na aerodromu "Nikola Tesla" sreli i sa košarkaškim reprezentativcem i prvotimcem turskog Fenerbahčea Nikolom Kalinićem.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: