Srbija torpedovala Brazil za polufinale!

Nacionalni sport - Sreda 10.09.2014 - 21:06

Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog kupa, pošto su u četvrtfinalu deklasirali Brazil sa 84:56.

BETA/AP BETA/AP

Za plasman u finale "Orlovi" će se boriti sa boljim iz okršaja Španija – Francuska.

Posle duela sa Grčkom, ekipa Aleksandra Đorđevića odigrala je još jedan briljantan meč, revanširala se Brazilu za poraz u grupi i plasirala se među četiri najbolje ekipe na planeti.

Srbiju je predvodio briljantni Miloš Teodosić sa 23 poena (5-9 iz igre, 10-10 penali), 3 skoka i 4 asistencije, a Bogdan Bogdanović upisao je 12 poena (5-9 iz igre) i 6 skokova.

Naši centri Miroslav Raduljica i Nenad Krstić postigli su po 10 poena, StefanMarković dao je 9, a Nemanja Bjelica zadavao je mnogo muka odbrani Brazila u prvom poluvremenu i meč je završio sa 8 poena (3-10 iz igre), 8 skokova i 5 asistencija.

Za Brazil je Anderson Varežao imao 12 poena i 9 skokova, 12 poena upisao je i Vijera, a Aleks Garsija dao je 8.

Srbija je skoro sve vreme imala prednost, jedini period krize bila je serija 9-0 Brazilaca sredinom druge četvrtine, posle koje su poveli 32:29. Bjelica je trojkom trgao tim iz letargije, usledila su tri bacanja Teodosića, a onda i pogodak Krstića za 37:32 na poluvremenu.

Odlučujući momenata meča dogodio se u trećoj deonici pri rezultatu 43:34 – sudije su odvsirale faul na Raduljici, a protesti Brazila kažnjeni su sa dve tehničke greške koje su odlično iskorišćene. Raduljica je pogodio jedno od dva penala, a Teodosić je iskoristio sva četiri.

Nedugo zatim posle trojke Teodosića iz teške pozicije Srbija je prvi put došla do +20.

Naši nisu popuštali, zadržali su ozbiljnost i definitivno prelomili meč serijom od tri trojke (Marković, Kalinić, Bogdanović) na početku poslednje četvrtine – 75:46.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: