Tipsarević nastavlja sa pobedama u Kini

Nacionalni sport - Sreda 26.04.2017 - 07:01

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale čelendžera u An-Ningu pobedom u dva seta nad Džejsonom Jungom iz Kineskog Tajpeja.

Tipsarević u četvrtfinalu čelendžera FOTO: Getty Images Tipsarević u četvrtfinalu čelendžera FOTO: Getty Images

Tipsarević je protiv Junga slavio 7:5, 6:2, posle jednog sata i 17 minuta igre. Njegov naredni rival biće Slovenac Blaž Kavčič, koji je eliminisao srpskog tenisera Marka Tepavca.

Janko je u An-Ningu postavljen za drugog nosioca, a na taj turnir je došao posle titule u Ćingdau. Jung mu je u njihovom meču drugog kola pružio veliki otpor u prvom setu, a potom mu se igra raspala.

Tipsarević i Jung su igrali gem za gem sve do 12, kada je srpski teniser iskoristio svoju četvrtu set loptu i poveo.

U nastavku meča je viđena slična slika, ali samo u prvih pet gemova, pošto je u šestom Janko napravio brejk za vođstvo 4:2. Potom je rutisnki osvojio i naredna dva gema i kompletirao trijumf.

Zanimljivo je da Jung nije imao nijednu priliku da Janku oduzme servis, a najbolji podatak koji ukazuje koliko je srpski teniser bio ubedljiv je broj poena, koji je 69:46 u njegovu korist.

Čelendžer u An-Ningu igra se za nagradni fond od 150.000 dolara.

n1info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: