UEFA kažnjava: Partizan više strepi od Zvezde

Nacionalni sport - Petak 05.01.2018 - 08:44

Disciplinska komisija UEFA u petak donosi odluke o kaznama za srpske klubove. Crno-beli strahuju od zaključavanja Humske, crveno-beli se nadaju samo novčanoj kazni

Očekuju se drakonske kazne UEFE FOTO: Logo Očekuju se drakonske kazne UEFE FOTO: Logo

Partizan strepi više od Crvene zvezde. Disciplinska komisija UEFA u petak bi trebalo da donese odluku o kaznama za srpske klubove, a na osnovu prijava delegata za utakmice u 5. kolu Lige Evrope i mečeve Partizan - Jang bojs (2:1), odnosno BATE Borisov - Crvena zvezda (0:0).

U Humskoj su svesni da bi UEFA mogla da posegne i za drakonskom kaznom zaključavanjem stadiona za meč 1/16 finala protiv Viktorije Plzen, pre svega zbog lucidne podrške "grobara" Ratku Mladiću i transparentu "Nek je tvojoj majci hvala".

Delegat ovog meča procenio je da pomenuta poruka ima rasističke elemente, iako ona može da se odnosi na bilo koju osobu.

Ostalih pet primedaba delegata, uglavnom, podleže samo finansijskim kaznama, ali otežavajuća okolnost za Partizan je to što se nalazi pod uslovnom kaznom i što je zbog incidenata protiv Budućnosti i Olimpijakosa, u kvalifikacijama za Ligu šampioan, klub već bio kažnjen sa odigravanjem dva meča pred praznim tribinama i 130.000 evra novčano.

Uprkos svim težnjama uprave kluba, uprkos apelima, zatim odlično organizovanom meču sa albanskim Skenderbegom, UEFA ima posebno oštar aršin prema crno-belima.

Zato u Humskoj nisu mirni, bez obzira na to što većinu navoda iz "optužnice" mogu da pobiju.

Najcrnji scenario bi bio da crno-beli budu izbačeni iz Evrope, nešto povoljniji da im ponovo zaključaju Humsku, a prihvatljiv da im se zatvori navijačka tribina "jug". Naravno, uz sve to kao prilog ide visoka novčana kazna.

Navijači Crvene zvezde su u Belorusiji istakli nešto određeniji transparent "Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi" i tome su dodali višeminutno skandiranje Ratku Mladiću.

Delegat nije imao mnogo dilema, prijavio je rasističko navijanje i crveno-bele očekuje najmanje rigorozna finansijska kazna.

Crveno-beli nisu pod monitoringom disciplinaca UEFA, iako su u ovoj sezoni dva puta bili kažnjeni.

Zbog navijačkih ispada protiv Kelna u Nemačkoj 15.000 evra, a zbog transparenta koji vređa LGBT populaciju na utakmici sa Florijanom (Malta) zatvaranjem navijačke tribine "sever" na narednom susretu protiv Irtiša i novčanom kaznom od 8.000 evra.

Na "Marakani" su već prodali polovinu kapaciteta (preko 20.000) za meč protiv CSKA u 1/16 finala Lige Evrope, pa stoga ne očekuju da će UEFA posegnuti ponovo za zatvaranjem navijačke tribine "sever" ili u najgorem scenariju celog stadiona.

UEFA je odavno usvojila kodeks "nulte tolerancije" prema bilo kakvom obliku političkog, verskog i rasističkog delikta na tribinama. Kakav će božićni poklon staviti pod jelku "večitima" saznaćemo u petak.

PARTIZAN

o ulazak publike na teren

o vatromet

o rasističko ponašanje

o korišćenje ozvučenja od strane navijača

o zakrčeni prolazi na tribinama

o neovlašćeni mediji na terenu

MEČ protiv Jang bojsa u Humskoj


CRVENA ZVEZDA

o Rasističko ponašanje navijača

MEČ protiv BATE u Borisovu

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: