Vizuri prvi Kup u istoriji

Nacionalni sport - Nedelja 22.02.2015 - 21:44

Odbojkašice Vizure pobedile su TENT sa 3:0 i osvojile Kup Srbije i tako došle do prvog trofeja u tom takmičenju u istoriji kluba.

Foto: Odbojkaški savez Srbije Foto: Odbojkaški savez Srbije

Aktuelne šampionke su do trijumfa došle sa 25:23, 25:17, 25:22 po setovima, posle jednog sata i 17 minuta igre.

Vizura je na tronu nasledila Crvenu zvezdu, koja je bila neprikosnovena u Kupu u poslednjih pet godina, a upravo je protiv "crveno-belih" slavila u polufinalu sa 3:2.

Nove osvajačice Kupa je do trijumfa predvodila Ljiljana Ranković sa 18 poena, Sara Lozo je imala 14, a Maja Savić i Maja Aleksić po deset. Kod Obrenovčanki, Jelena Stanimirović je upisala 12 poena, dva više od Danijele Andrić.

Vizura je apsolutno zasluženo došla do trofeja u Kupu, ali joj je TENT pružio dostojan otpor, posebno u prvom i trećem setu. Izabranice Slobodana Radivojevića su se odlično držale sve vreme, nisu dozvolile Obrenovčankama iznenađenje i na kraju su zasluženo slavile maksimalnim rezultatom.

Aleksandar Boričić, predsednik OSS, predao je Bjanki Buši, kapitenu Vizure,pehar namenjen pobedniku Kupa Srbije.

Anja Spasojević, proslavljena odbojkašica, predala je Ljiljani Ranković, primaču Vizure, trofej za najbolju odbojkašicu finalnog turnira 49. Kupa Srbije, koju je izabrao žiri takmičenja.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: