Volkov najavio potop Vojvodine

Nacionalni sport - Nedelja 03.05.2015 - 22:18

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu 4:0 (1:0) u derbi meču 26. kola Jelen Superlige, i nastavili put ka tituli šampiona.

StarSport StarSport

Crno-beli su do sedme uzastopne pobede stigli sa dva gola Vladimira Volkova posle prekida sredinom prvog i drugog poluvremena, dok su Nikola Ninković i Darko Brašanac dotukli rivala u finišu.

Vojvodina je bila bolja u prvih pola sata meča, ali je surovo kažnjena za nekoliko promašaja. Novosađani su krajem prvog dela oštećeni za penal, ali su u drugom bili potpuno nemoćni protiv lidera JSL.

Partizan je slavio u Novom Sadu prvi put od septembra 2012. godine, te zadržao pet bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala Crvenu zvezdu, četiri kola pre kraja sezone.

Voša je sjajno otvorila meč, predvođena Mijatom Gaćinovićem i Mirkom Ivanićem pravila je dosta problema odbrani crno-belih, koji su nekoliko puta bili veoma ugroženi, ali su golman Živko Živković i bek Vladimir Volkov spasli goste.

Posle pola sata dominacije domaćina, crno-beli preuzimaju kontrolu, te stižu do vođstva nakon prekida. Volkov je sjajno reagovao na centaršut Drinčića iz slobodnog udarca i golom glavom nagradio sebe za odlične intervencije u odbrani.

Tri minuta pre poluvremena sudija Dejan Dimitrijević nije svirao očigledan penal za Vošu posle starta Balažica nad Gaćinovićem, ali igra dva tima u drugom poluvremenu je pokazala da ni ovaj jedanaesterac ne bi previše pomogao domaćinu.

Crno-beli su potpuno dominirali, zatvorili sve prilaze svom golu, te tražili svoju šansu, koja je usledila 20-ak minuta pre kraja posle novog prekida, a opet je strelac bio Volkov.

Razbijeni domaćin je u samoj završnici doživeo nezaslužen potop, Nikola Ninković i Darko Brašanac su doneli ubedjivih 4:0 lideru JSL.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Spartak iz Subotice, dok Vojvodina gostuje Donjem Sremu. U derbiju kola sastaju se Čukarički i Crvena zvezda.
 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: