Zvezda uzvratila za 2-1 u seriji!

Nacionalni sport - Subota 18.04.2015 - 23:26

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su Partizan NIS sa 95:85 i poveli sa 2-1 u polufinalnoj seriji ABA lige.

Starsportphoto Starsportphoto

"Crveno-beli" su slavili sa 73:64 u prvom duelu, potom je bilo 70:68 za šampiona Srbije, a četvrta utakmica zakazana je za nedelju od 21 čas, kada će ponovo domaćini biti 'crno-beli'.

Eventualna majstorica biće na programu u sredu, a u slučaju da bude potrebno, Zvezda će biti domaćin.

Partizan je bio taj koji je bolje ušao u susret, ali se Zvezda potom probudila i zaigrala znatno bolje i održavala prednost. "Crveno-beli" su najubedljiviju prednost imali u trećem periodu, kada su išli i do plus 16, da bi Partizan uspeo da se vrati u poslednjoj četvrtini, ali su izabranici kada je šampion Srbije prišao na poen razlike napravili seriju 12:0 zahvaljujući sjajnom skoku i tako praktično rešili utakmici.

Iako je Partizan na sve načine tražio svoju šansu do kraja meča, Zvezda je na kraju uspela da se odupre i zasluženo slavi.

Najbolji u trijumfu Zvezde bio je Nikola Kalinić sa 25 poena i osam skokova, Čarls Dženkins je dodao 22 poena i četiri skoka, a Boban Marjanoviž 11 poena i sedam skokova. Dvocifreni učinak imao je i Luka Mitrović sa 11 poena, devet skokova i pet asistencija.

Kod Partizana, Dragan Milosavljević je upisao 23 poena, Milan Mačvan je imao 17 poena i pet skokoa, dok je Džoš Akojon utakmicu završio sa 14 poena. Uz njih, istakao se i Nikola Milutinov sa deset poena.

Treću utakmicu polufinalne serije obeležilo je dosta koškanja igrača dva tima, koji su bili u granicama normale, ali je posebno nervozan bio Aleksandar Pavlović.

Prvo je u drugom periodu imao verbalni sukob sa Nikolom Kalinićem, koji je prekinuo sudija Ilija Belošević, da bi ga trener Duško Vujošević potom poslao na "hlađenje".

Drugi potez izveo je u drugom poluvremenu, kada je posle čarki sa Brankom Lazićem beka Zvezde, koji ga je provocirao, udario u međunožje i zaradio nesportsku grešku.
 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: