Zvezda želi povratak forme: Bamberg leči rane od Kupa

Nacionalni sport - Petak 23.02.2018 - 08:10

Alimpijević: Moramo da se trgnemo i da se vratimo na put pre Kupa Koraća. Lazić: Cilj je da odigramo dobro i da pobedimo

Uzbuna na Malom Kalemegdanu Uzbuna na Malom Kalemegdanu

Bolno prizemljenje na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća oglasilo je uzbunu na Malom Kalemegdanu. Ne zbog gubitka Žućkove "levice", već zbog zabrinjavajuće loše forme pred završnicu ABA lige, takmičenja koje predstavlja prioritet svih prioriteta za Crvenu zvezdu.

Cilju odbrane jadranske titule podređeni su i preostali evroligaški mečevi, uključujući večerašnji (20.45) protiv nemačkog šampiona u Bambergu. Srpski i regionalni prvak želi što pre da obnovi igru kakva je viđena u prethodnoj utakmici elitnog takmičenja, 9. februara u beogradskom duelu sa Armanijem.

- Idemo dalje, moramo da se trgnemo i da se vratimo na put na kojem smo bili pre Kupa Koraća - kaže Zvezdin trener Dušan Alimpijević.

- Sama činjenica da nas očekuje utakmica sa Bambergom predstavlja i motiv više, jer nas je nemački tim pobedio u "Areni". Ne verujem da će se mnogo toga promeniti u njihovoj igri odlaskom trenera Trinkijerija. Na klupi je njegov pomoćnik Ilijas Kancuris, koji ih je vodio i periodu dok je Trinkijeri bio na operaciji.

U odnosu na poraz od Bamberga u prvom delu sezone (69:75), nije bilo velikih promena u sastavu nemačkog šampiona. Umesto teže povređenog Luke Mitrovića, angažovan je Dejan Musli koji je značajno unapredio timsku igru u reketu.

- Imaju odlične individualce u spoljnoj liniji, pre svega Heketa i Hikmena. U zaustavljanju spoljne linije vidim jedan od načina da dođemo do dobrog rezultata - otkriva Alimpijević deo strategije.

Bamberg je u poslednjih deset kola ostvario samo dve pobede i survao se sa odlične pozicije posle prvih 12 mečeva u Evroligi. U životu je i njegova i Zvezdina teorija za plasman u plej-of, ali potera za osmoplasiranim Makabijem deluje kao nemoguća misija.

- Imali smo malo dužu pauzu u Evroligi zbog nacionalnog kupa, ali smo imali par dana da se pripremimo za gostovanje u Bambergu - kaže Zvezdin kapiten Branko Lazić.

- Cilj je da odigramo dobro i zabeležimo pobedu. Oni su nam dužnici iz prvog dela sezone, ali na prvom mestu želimo da se vratimo na pobednički kolosek, da nastavimo da pružamo dobre partije u Evropi kako bismo potpuno spremni dočekali nastavak sezone u ABA ligi.

JUNIORSKI TURNIR EVROLIGE

KVALIFIKACIONI turnir juniorske Evrolige biće odigran od danas do nedelje u dvorani u Železniku, a program u 10.00 otvaraju domaćin Crvena zvezda i sarajevski Sparsi.


Danas su na rasporedu mečevi 1. i 2. kola po grupama: Efes - Venecija (12.00), Partizan - Mega (14.00), Cibona - Prag (16.00), Venecija - C. zvezda (18.00), Spars - Efes (20.00).

Pobednik će izboriti plasman na finalni turnir, koji je na programu tokom fajnal-fora u Beogradu.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: