Deveti dan: Sjajna Kostarika i briljantna Francuska

Svetski sport - Subota 21.06.2014 - 09:02

Nova senzacija Kostarike, briljanatna Francuska i preokret Ekvadora obeležili su deveti dan na Mundijalu u Brazilu.

BETA/AP BETA/AP

U prvom meču dana Kostarika je šokirala Italiju sa 1:0 i plasirala se u osminu finala iz "grupe smrti".

Usledio je pokazni čas Francuske koja je u okviru grupe E deklasirala Švajcarsku sa 5:2 i takođe obezbedila prolaz među 16 najboljih.

U poslednjem meču dana Ekvador je posle preokreta pobedio Honduras sa 2:1 i ostao u igri za plasman u osminu finala iz E grupe.

Nakon trijumfa i plasmana u osminu finala u Kostariki je usledilo veliko slavlje, a selektor Horhe Luis Pinto poklonio je ovaj trijumf narodu kod kuće. Sa druge strane, Čezare Prandeli, selektor Italije, bio je iskren rekavši da je njegov tim pretrpeo zaslužen poraz.

Još jedan briljantan meč za Francusku odigrao je Karim Benzema koji je sa tri gola i dve asistencije učestvovao u pet od osam golova 'petlova'.

Meč ste mogli da pratite na našem Live Blogu, kao i da učestvujte u diskusiji pomoću heštega #b92brazil na društvenim mrežama ili nam šaljite komentare. Najzanimljiviji komentari naći će se na blogu.

Deveti dan:

Grupa D:
Kostarika – Italija 1:0

Grupa E:
Francuska – Švajcarska 5:2
Ekvador – Honduras 2:1

Deseti dan:

Belo Horizonte: Argentina – Iran (18h)
Fortalesa: Nemačka – Gana (21h)
Kujaba: Nigerija – BiH (00h)
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: