Džejms: Nemam razlog da pognem glavu

Svetski sport - Utorak 13.06.2017 - 09:13

Košarkaš Klivlenda Lebron Džejms rekao je da nema razlog da pogne glavu posle poraza od Golden Stejta u finalnoj seriji NBA lige. “Ratnici” su pobedili Klivlend sa 129:120 i trijumfovali sa 4:1 u finalnoj seriji, osvojivši po peti put titulu NBA šampiona.

Klivlend sada ima dva poraza od Golden Stejta FOTO: Getty Images Klivlend sada ima dva poraza od Golden Stejta FOTO: Getty Images

"Nemam razlog da pognem glavu i da se osvrćem na nešto što sam mogao da uradim ili što nije trebalo da uradim ili što sam mogao bolje da uradim za tim.

Ostavio sam sve što sam imao na terenu u svakoj od pet utakmica finala", rekao je Džejms posle poraza.

Džejms je u finalnoj seriji u proseku beležio tripl-dabl u pet utakmica, ali je Klivlend poražen od Golden Stejta sa 4:1 u pobedama.

On je u poslednjoj utakmici imao 41 poen, 13 skokova i osam asistencija, a Klivlendu nije pomoglo i to što je dobru partiju pružio i Kajri Irving sa 26 poena, pošto je izgubio sa 129:120.

Klivlend sada ima dva poraza od Golden Stejta u, kako su američki mediji nazvali, trilogiji finala između ta dva kluba.

Prošle sezone je Klivlend postao prva ekipa u istoriji NBA lige koja je u finalu stigla zaostatak 3:1 i osvojila trofej, prvi veliki za grad još od 1964. godine.

Golden Stejt je od tada postao jači za Kevina Durenta, koji je u bio MVP ovogodišnjeg finala.

"Prošle godine smo uspeli da ih stignemo, ali su oni dobili jednog od najboljih igrača koje sam ikada video u ovoj ligi. Uradili su odličan posao time što su ga doveli.

Stvari koje su radili prošlog leta su im se očigledno isplatile", kazao je Džejms.

Lebron Džejms je imao spektakularnu finalnu seriju, u kojoj je tokom pet utakmica prosečno davao 33,6 poena i imao 12 skokova i 10 asistencija, što ipak nije bilo dovoljno Klivlendu.

Klivlend će u sledećoj sezoni morati da traži nova rešenja kako bi i četvrtu godinu zaredom igrao finale.

Džejms je rekao da očekuje još veću konkurenciju.

"Timovi i franšize će pokušati da shvate način našeg uspeha, kako napraviti pravu grupu momaka da bi mogli da nam pariraju. Golden Stejt je baš takav tim, savršeno uklopljen", rekao je Džejms.

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: