I Obradović optužen za nameštanje!

Svetski sport - Utorak 16.12.2014 - 14:06

Među 36 igrača koji su optuženi za nameštanje meča Saragosa – Levante je i bivši reprezentativac Srbije Ivan Obradović.

StarSport StarSport

Nekadašnji bek Partizana, sada igrač belgijskog Mehelena, bio je te 2011. godine član Saragose, ali nije igrao na pomenutom meču.

Špansko tužilaštvo je optužilo ukupno 42 osobe za ulešće u nameštanju utakmice, u kojoj su igrači Levantea dobili 965.000 evra da izgube, što je omogućilo Saragosi da opstane u Primeri.

Kako se navodi, Saragosa je prvo uplatila blanko transfere svojim igračima i zvaničnicima, koji su potom prosledili novac igračima Levantea.

Među optuženima su i kapiten Atletiko Madrida Gabi, strelac oba Saragosina gola u tom meču, potom zvezda Mančester Junajteda Ander Erera, te selektor Japana Havijer Agire.

Na spisku optuženih su petorica čelnika i trenera i klub Saragosa, 18 tadašnjih igrača Saragose, te 18 fudbalera Levantea.

Prema španskom zakonu, optuženima preti zatvorska kazna od 6 meseci do 4 godine, šestogodišnja suspenzija iz fudbala, te finansijska globa od 5,5 miliona evra.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: