Juventus - Četvorica žele da odu, šansa za rivale!

Svetski sport - Četvrtak 22.06.2017 - 09:28

Problemi za šampiona, da li je ovo konačno šansa da neko u Italiji konačno prekine dominaciju koja je svima dosadila, osim naravno navijačima "Bjankonera"!

Kraj dominacije Juventusa? FOTO: Beta/AP Kraj dominacije Juventusa? FOTO: Beta/AP

Juve će, kako sada stvari stoje, ipak morati značajno da promeni tim, iako to nije bila namera kluba posle duple krune i novog izgubljenog finala Lige šampiona.

Dani Alveš je već otišao, direktor Marota je to potvrdio, što se tiče ostalih igrača, ponovio je, nikoga neće zadržavati protiv njegove volje, naravno, ukoliko neko napuni kasu.

Za sada je izvesno da žele da odu Aleks Sandro i Kuadrado. Prvi je na meti Čelsija, "Plavci" su spremni sada da plate 70 miliona evra i priča se da će Juventus prihvatiti ponudu.

Što se Kolumbijca tiče, njega želi Arsenal, ali Juve ga neće pustiti za manje od 30 miliona. Kuadrado je izgubio mesto u timu, sama činjenica da klub traži spoljne igrače pokazuje da neće biti prvi izbor Alegrija pa je nezadovoljan.

Današnji "Tutosport" tvrdi i da bi Leo Bonući mogao u Čelsi za oko 60 miliona, što bi praktično značilo da Juve mora da pravi novu odbranu.

Ako se odluče da rasprodaju nezadovoljne i zgrnu veliki novac, moraće da kupuju što nije problem, ali jeste šansa za rivale. Kada su u leto 2015. ostali bez Pirla, Vidala i Teveza, imali su dosta problema na početku sezone, u jednom trenutku čak zaostajali 11 bodova za Interom.

Koga bi Juve doveo kao zamenu za igrače koji žele da odu?

Do sada su angažovali Ščika, ali popunjeni su u napadu, i dalje pregovaraju oko Daglasa Košte i Bernadeskija, njih dvojica bi koštali blizu 100 miliona evra, ali i bili rešenje za bokove u ofanzivi.

No, mnogo veći problem bi, u slučaju da Aleks Sandro ode bio levi bek. Mančester Junajted za Darmijana traži 20 miliona evra, aktuelan je i De Šiljo iz Milana, i jedan i drugi mogu da igraju na oba boka.

Što se Bonućija tiče, Rugani je spreman da ga zameni, u januaru stiže Kaldara, a Juventus ima Benatiju. Ostaje i golman, tačnije zamena za Bufona, Šćešnji je i dalje meta, ali Arsenal traži veliki novac za Poljaka.

Alegri je tražio vezistu, najbliži je N'Zonzi, Juve i dalje veruje da bi kao deo sporazuma za Bonućija ili Aleksa Sandra mogli da dovedu našeg Matića čime bi rešili problem u veznom redu.

U svakom slučaju, ako zaista prodaju četiri ili pet igrača, biće teže uigrati tim što je šansa za rivale, pre svega Napoli koji će zadržati tim, ali i milanske klubove i Romu.

U svakom slučaju situacija nije idealna...

sportske.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: