Konte: Ne budite glupi da mi date otkaz!

Svetski sport - Nedelja 11.02.2018 - 12:36

Italijan savetuje rukovodstvo Čelsija

Poljuljana pozicija Antonija Kontea na Stamford Bridžu FOTO: AP Poljuljana pozicija Antonija Kontea na Stamford Bridžu FOTO: AP

Dva vezana poraza (Bornmut i Votford) i pad na tabeli ponovo su poljuljali ugled i poziciju Antonija Kontea na Stamford Bridžu. Stara slava i osvojena titula u dominantnoj prošloj sezoni su zaboravljeni, svakodnevno se nagađa oko daljeg statusa Italijana na klupi Plavaca i piše o dolasku Luisa Enrikea.

Italijan, s druge strane, želi da ostane trener i sledeće godine i zato je upozorio odgovorne u Čelsiju da vode računa o daljim potezima jer, kako kaže, postoje dva načina na koje treba reagovati posle očajne sezone - "glupi i inteligentni".


"Ne nastavljate saradnju sa trenerom zbog činjenice da li je osvojio nešto u jednoj sezoni ili nije, već zato što verujete u njega i njegovu viziju. Na tome bazirate budućnost. Nije samo stvar u osvajanju trofeja, jer to nije lako. Nikako. Pogotovo u Engleskoj. Možete da osvojite trofej ali, opet, klubu to može da bude nedovoljno i može da vas otpusti. Istovremeno, klub može i da vam ukaže poverenje i dozvoli da nastavite posao, bez obzira na neuspeh, kako biste izgradili nešđto važno u budućnosti", kaže Konte.

Italijan podvlači da postoje dva načina ponašanja u datom trenutku.


"Postoje glup i inteligentan način. Cenim mišljenje drugih ljudi. Ako klub odluči da raskinemo ugovor, ne znam kada, to će biti zato što nisu zadovljni mojim radom. Kao što znate, moj ugovor ističe u junu 2019. i sa moje tačke gledišta postoji želja da ostanem i da radim za ovaj klub i sledeće godine", poručio je Konte.

Na indicije da njegova nesigurna budućnost u Londonu utiče i na moral fudbalera, italijanski stručnjak odgovara:

"Iskreno, mislim da moja budućnost ne može da utiče na igrače. Opet, još posle prvog poraza protiv Barnlija mopgao sam da dobijem otkaz. Moji igrači su se navikli na glasine i spekulacije. Nemam zamerki ni na jednog od njih. Svakoga dana mi na treninzima pokazuju da možemo da prebrodimo krizu, ali ovde godovrimo o ekipi koja je četvrta u Premijer ligi i koja se sprema za okršaj sa Barselonom u Ligi šampiona. To smo zaboravili. Dakle, imamo neke uspeha. Znamo da nije dobro kad vežeš dva poraza, da situacija nije laka, ali možda će nam to poslužiti kao otrežnjenje", zaključio je Antonio Konte čiji tim sutra uveče dočekuje Vest Bromvič Albion na zatvaranju 27. kola Premijer lige.

Mozzart sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: