Lukaku u Junajtedu - peti najskuplji transfer u istoriji!

Svetski sport - Subota 08.07.2017 - 12:24

Engleski fudbalski gigant Mančester Junajted potvrdio je danas da je sa Evertonom postigao dogovor o transferu Romela Lukakua i da će Belgijanac potpisati višegodišnji ugovor čim prođe medicinske preglede i dogovori lične uslove.

Transfer je vredan 75 miliona funti FOTO: Alchetron Transfer je vredan 75 miliona funti FOTO: Alchetron

Transfer je vredan 75 miliona funti ( 85 miliona evra), što je ukupno peti u istoriji, a uz razne bonuse može da dostigne i svih 100 miliona.

Lukaku će na taj način ponovo sarađivati sa menadžerom Žozeom Murinjom, kod koga u Čelziju nije mogao da se izbori za status prvotimca, pa je 2014. godine prodat upravo Evertonu za 28 miliona funti.

On će na Old Trafordu zameniti Zlatana Ibrahomovića i očekuje se da bude efikasan kao u Evertonu gde je minule sezone postigao 25 golova u Premije ligi.

Lukaku je karijeru počeo u Anderlehtu, a sem u Čelziju i Evertonu igrao je i za Vest Bromvič. Za Belgiju je na 57 utakmica postigao 20 golova.

Sportski Žurnal, B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: