Maksimir: E to se zove zarada

Svetski sport - Sreda 24.08.2016 - 08:56

Zagrebački Dinamo drži lekcije klubovima u regionu kako treba poslovati

Dinamo bi mogao da zaradi 50 miliona evra od prodaje igrača; Foto: Guliver/Getty Images Dinamo bi mogao da zaradi 50 miliona evra od prodaje igrača; Foto: Guliver/Getty Images

Fudbalski klub Dinamo nastavlja da obara rekorde kada je reč o zaradi od prodaje fudbalera.

Ove jeseni zagrebački klub bi mogao da prihoduje čak 50 miliona evra.

Novi trener "modrih" Zlatko Kranjčar potvrdio je da se nastavlja rasprodaja na Maksimiru i da klub posle odlučujuće utakmice za plasman u Ligu šampiona protiv Salcburga napuštaju najbolji igrač Marko Rog i prvi golman Eduardo.

Njihovim transferima ovo leto će biti istorijsko za Dinamo, koji nikad nije zaradio više na prodaji igrača.

Odlascima Pjace u Juventus za 23 milona evra, Roga u Napoli za 13,5 miliona evra, Brekala u Volfzburg za šest miliona i Taravela u Gent za milion evra, prvak Hrvatske je već inkasirao 43,5 miliona evra, prenosi Index.hr.

Tome treba dodati i najavljeni transfer Eduarda u Čelsi, a možda i odlazak Sudanija u Tursku.

Ukoliko se i ti transferi ostvare Dinamo bi mogao da probije granicu od 50 miliona evra zarade na prodaji igrača.

To međutim nije kompletna zarada zagrebačkog kluba. Plasmanom u plef-of za Ligu šampiona Dinamo je zaradio 6,1 milion evra, a protiv Salcburga igra za dodatnih desetak miliona evra.

Do ove godine Dinamova rekordna zarada od prodaje fudbalera bila je 31 milion evra i ona je ostvarena u sezonama 2007/08 i 2008/09.

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: