Mitar šokirao London, Juve za spas

Svetski sport - Sreda 05.11.2014 - 05:26

U mečevima četvrtog kola LŠ, Anderleht je golom Aleksandra Mitrovića stigao do 3:3 (2:0) protiv Arsenala, dok se Juventus spasao protiv Olimpijakosa – 3:2 (1:1)

Beta/AP Photo/Matt Dunham Beta/AP Photo/Matt Dunham

Sigurne pobede upisali su Bazel protiv Ludogoreca (4:0) i Borusija Dortmund nad Galatasarajem (4:1), a Atletiko Madrid slavio je u Malmeu (2:0).

Derbi dana rešen je jednim golom, jer je Real u Madridu pogotkom Benzeme savladao Liverpul i obezbedio prolaz, dok je isti rezultat viđen i u Lisabonu, gde je Benfika savladala Monako golom Andersona Taliska.

Iza nas je još jedno sjajno golgetersko veče u najkvalitetnije takmičenju – jer je na osam mečeva postignuto 27 pogodaka.

Od srpskih igrača, na terenu su se od prvog minuta našli Neven Subotić u ekipi Borusije iz Dortmunda (Miloša Jojića nije bilo ni u protokolu), Luka Milivojević u dresu Olimpijakosa i Lazar Marković u timu Liverpula. Aleksandar Mitrović počeo je duel u Londonu na klupi Anderlehta, ali je u poslednjih pola sata uspeo da prvo izbori penal za 3:2, a zatim i da u 90. minutu donese vredan bod svom timu.

U grupi A, Juventus je bio na ivici ambisa, jer su Botija i N'Dinga preokrenuli rezultat u korist Olimpijakosa, posle gola Andree Pirla iz slobodnjaka. u svom stotom meču u eliti. Međutim, 'Stara dama' je zaigrala super agresivno, pa su Fernando Ljorente i Pol Pogba doneli domaćima sva tri boda i ostanak u igri za nokaut fazu. U drugom meču grupe, Atletiko je rutinski savladao Malme u Švedskoj, majstorijom Kokea i preciznim udarcem Raula Garsije, na taj način Jorgandžije su zadržale prvo mesto sa devet bodova, tri više od Juvea i Pirejaca, dok je Malme ostao na tri.

Real i Liverpul odigrali su derbi večeri u okviru grupe B, ali nismo videli očekivano goleadu, jer je Karim Benzema u 27. minutu, posle sjajne akcije celog tima, postigao jedini pogodak na meču. Lazar Marković bio je na terenu do 69. minuta, kada ga je zamenio Rahim Sterling. Kristijano Ronaldo nije uspeo da barem izjednači rekord Raula Gonsalesa Blanka u Ligi šampiona (71 gol), a nije zatresao mrežu protivnika posle 11 uzastopnih duela. Bazel je na Sent Jakobu pregazio Ludogorec i zakoračio ka drugoj fazi. 'Kraljevski' klub je zadržao maksimalan učinak i plasirao se dva kola pre kraja u nokaut fazu, Bazel je sa šest bodova izbio na drugo mesto, dok Liverpul i Ludogorec imaju po tri boda.

U grupi C videli smo najmanje uzbuđenja u večernjem terminu, jer je u duelu na Lužu viđen samo jedan gol, i to u samom finišu. Orlovi su bili bolji rival tokom celog duela, a sva tri boda doneo im je Taliska u 82. minutu, posle prodora Derleja. U prvom meču dana, Leverkuzen je slavio na gostovanju Zenitu u Sankt Peterburgu (2:1), pogocima Korejca Heun-min Sona, dok je jedini gol za domaće postigao Salomon Rondon, pa tako predvodi grupu sa devet bodova. Monako ima pet, a Zenit i Benfika po četiri.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović sprečio je da dobijemo još dva sigurna putnika među 16 najboljih iz grupe D, barem još jedno kolo. Jedan siguran za sada je Dortmund, koji je, i pored očajne sezone u Bundesligi, lako izašao na kraj sa Galatasarajem (4:1) i prošao dalje. Prava drama viđena je u Londonu, Arsenal je imao ogromnih 3:0 protiv 'Ljubičastih' iz Brisela, ali su 'Tobdžije' i to uspele da ispuste. Van den Bore je najpre, iz ofsajda, najavio preokret, da bi zatim Mitrović, po ulasku sa klupe, izborio penal, koji je EVB pretvorio u 3:2. A onda, u 90. minutu, Srbin je odlično ispratio centaršut Nahara za muk u Londonu, ujedno sprečivši ekipu Arsena Vengera da se već sada plasira u nokaut fazu.

Arsenal je tako postao prvi engleski klub koji je u Evopi ispustio tri gola prednosti, pošto su ekipe sa Ostrva u 102 navrata uspele da sačuvaju toliku prednost. Ipak, računajući i Premijer ligu, isto im se dogodilo pre nekoliko sezona na gostovanju Njukaslu (1:4 - 4:4).

Liga šampiona, četvrto kolo:

Grupa A:
Juventus – Olimpijakos 3:2 (1:1)
Pirlo 23, Ljorente 65, Pogba 66 - Botija 24, N'DInga 61
Malme – Atletiko Madrid 0:2 (0:1)
Koke 30, Raul Garsija 79
Tabela: Atletiko 9, Juventus 6, Olimpijakos 6, Malme 3

Grupa B:
Real Madrid – Liverpul 1:0 (1:0)
Benzema 27
Bazel – Ludogorec 4:0 (2:0)
Embolo 34, Gonsales 42, Gaši 59, Suhi 65
Tabela: Real Madrid 12, Bazel 6, Liverpul 3, Ludogorec 3

Grupa C:
Zenit – Bajer Leverkuzen 1:2 (0:0)
Benfika – Monako 1:0 (0:0)
Taliska 82
Tabela: Bajer Leverkuzen 9, Monako 5, Zenit 4, Benfika 4

Grupa D:
Borusija Dortmund – Galatasaraj 4:1 (1:0)
Rojs 39, Papastasopulos 56, Imobile 74, Kaja (ag) 85 - Balta 70
Arsenal – Anderleht 3:3 (2:0)
Arteta 25(p), Sančes 29, Čemberlen 58 - Van den Bore 61, 72 (p), Mitrović 90
Tabela: Borusija Dortmund 12, Arsenal 7, Anderleht 2, Galatasaraj 1

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: