Šarapova ponovo na terenu nakon suspenzije

Svetski sport - Sreda 26.04.2017 - 07:03

Ruskinja Marija Šarapova danas u Štutgart (776.000 dolara) igra prvi meč posle 15 meseci

Šarapova sama protiv svih FOTO: AP Šarapova sama protiv svih FOTO: AP

Kada Marija Šarapova u sredu oko 18.30 časova izađe na Centralni teren Porše opena u Štutgartu (šljaka u dvorani, 776.000 dolara), ceo teniski svet će manje-više biti protiv nje – osim vlasnika turnira.

Odluka Nemaca da davanjem vajld karda poklone Ruskinji prečicu u povratku u svetski vrh umesto da se muči po kvalifikacijama manjih takmičenja, razbesnela je njene koleginice i dobar deo medija, ali ne i VTA tur i vlasnike Porše opena.

Jer ženskom tenisu koji prilično drma kriza praznih stolica na tribinama, baš treba jedna ovakva injekcija kontroverze u liku jedne od najpopularnijih teniserki ali i najneomiljenijih kod koleginica.

Koliko navijači vole Šarapovu zbog fizičkog izgleda i beskompromisnog stila igre, toliko je ostale teniserke ne vole zbog hladnog karaktera i velikog bogatstva.

Jer, sibirska lepotica zarađuje van terena više nego skoro kompletan top ten, a to u svetu izraženih sujeta kao što je VTA tur ne prolazi lako.

- Ne slažem se da se Šarapovoj dodele pozivnice u Štutgartu, Rimu i ostalim turnirima. Sigurno je napravila greške, platila za njih i sada može da igra, ali bez povlastica - rekla je Italijanka Vinči, prva rivalka Ruskinje u Štutgartu, pridruživši se tako Karolini Voznijacki, Agnješki Radvanjskoj i ostalim teniserkama koje su takođe kritikovale takve odluke.

Zbog činjenice da joj kazna danas ističe, Ruskinja nije mogla da trenira na turnirskim terenima, već je morala da ode na drugu lokaciju.

Šarapova je zbog korišćenja meldonijuma na Australijskom openu 2016 kažnjena sa dve godine suspenzije, ali joj je kazna potom smanjena na 15 meseci.

Ona je dobila vajld karte i za učešće u Madridu i Rimu, a isto očekuje i na Rolan Garosu gde je dva puta bila šampion.

Slovakinja Cibulkova, treći nosilac, otkazala je učešće zbog povrede.

Sportski žurnal, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: