Američki mornari nestali posle sudara razarača sa tankerom

Svetske vesti - Ponedeljak 21.08.2017 - 12:40

Vlasti u Maleziji saopštile su da se nesreća dogodila u njenim vodama u Južnom kineskom moru, kao i da i ta zemlja učestvuje u potrazi za nestalima

Deset mornara nestalo, pet je povređeno FOTO: AP Deset mornara nestalo, pet je povređeno FOTO: AP

Deset mornara se vodi kao nestalo, a pet je povređeno, nakon što se američki ratni brod sudario sa tankerom za naftu, istočno od Singapura, saopštila je američka mornarica uz podsećanje da je to drugi incident američke mornarice u azijskim vodama za manje od dva meseca.

Kako se navodi, američki razarač "Džon S.Mekejn" sudario se sa trgovačkim brodom "Alnik MC" u ranim jutarnjim satima, dok se kretao ka luci u Singapuru, prenosi Rojters.

"Prvi izveštaji pokazali su da je oštećena krma na brodu Džon S.Mekejn. Trenutno 10 mornara se vodi kao nestalo, pet je povređeno", navodi se u saopštenju i dodaje da su četiri povređena mornara helikopterom prebačena u Singapur, kao i da nisu životno ugroženi, dok je peti povređeni zadobio lakše povrede.

U potrazi za desetoricom mornara učestvuju singapurski brodovi, helikopteri i tegljači.

Vlasti u Maleziji saopštile su da se nesreća dogodila u njenim vodama u Južnom kineskom moru, kao i da i ta zemlja učestvuje u potrazi za nestalima.

Za sada nema znakova da je nafta iscurila u more iz broda "Alnik MC" na kome se nalazilo 12.000 tonja nafte, što je potvrdila i posada na tom brodu.

Kako se navodi, taj brod ima manja oštećena na prednjoj strani, ali iznad nivoa vode.

"Nema podataka o curenju nafte i saobraćaj u singapurskom prolazu je nepromenjen", navodi se u saopštenju.

Američki predsednik Donald Tramp izrazio je zabrinutost zbog posade američkog broda.

"To je veoma loše", rekao je Tramp novinarima nakon povratka u Vašington, prenosi AP.

Malo kasnije, on je na svom Tviter nalogu napisao da je "mislima i molitvama" uz mornare dok se potraga i spasavanje nastavljaju.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: