Anonimusi udarili na Belu kuću

Svetske vesti - Sreda 01.02.2017 - 08:05

Hakerska grupa poznata kao "Anonimusi" navodno je na internetu objavila brojeve telefona osoblja Bele kuće i istovremeno pozvala na bojkot i sankcije protiv Sjedinjenih Država, tvrdi "Raša tudej".

Anonimusi pozivaju na sankcije i bojkot SAD FOTO: YouTube printscreen Anonimusi pozivaju na sankcije i bojkot SAD FOTO: YouTube printscreen

"Anonimusi" takođe pozivaju na akcije protiv predsednika Donalda Trampa i tražže da se uvede zabrana na putovanje građana Sjedinjenih Držžava, kao i da se bojkotuju proizvodi iz SAD.

Brojeve telefona objavili su navodno na posebnom sajtu nazvanom "Linija za komentarisanje Bele kuće“".

- Otvorena komunikacija je stub dobre demokratije“ - navodi se na sajtu.

Takođe, na Jutjub su postavili snimak kojim najavljuju poziv na „BDStheUS“, navodeći da Trampa ne interesuju međunarodno pravo, ljudska prava ili pristojnost.

- Kao građani sveta moramo se ujediniti protiv tiranije bez obzira na to gde se pojavi i moramo je osporiti“ - navode "Anonimusi".

Oni pozivaju međunarodnu zajednicu „bez obzira na pozadinu i ideologije“ da se ujedine u međunarodnom bojkotu protiv SAD dok „Trampovom režžimu ne dođe kraj“.

Video se završšava rečima: „Tiranija nas očekuje“, prenosi B92.

RT navodi da su hakeri ranije na Tviteru naveli da će Tramp zažžaliti zbog naredne četiri godine, tvrdeći da on ima „finansijske i lične veze sa ruskim mafijašima, trgovcima decom i onima koju peru novac“.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: