Beba heroj - 22 sata bila u ruševinama

Svetske vesti - Četvrtak 30.04.2015 - 12:04

Beba stara četiri meseca izvučena je živa iz ruševina nastalih posle razornih zemljotresa u Nepalu, u kojima je provela gotovo ceo dan.

Foto: Beta/AP Foto: Beta/AP

Svetski mediji su preneli fotografije dečaka prekrivenog prašinom koga su iz ostataka porušenog objekta uspeli da izvuku spasioci.

Prema navodima dnevnika Katmandu tudej, dečak pod imenom Sonit Aval je potom prebačen u bolnicu gde je dobio prvu pomoć, a lekari su objavili da nije zadobio teže povrede, iako se pod ruševinama nalazio 22 sata.

Spasilačke ekipe su do njega stigle “iz drugog puta“. Naime, oni su do noći između nedelje i ponedeljka pokušavali da se probiju kroz ruševine do bebe, međutim to su uspeli tek po povratku na mesto nesreće, nakon što su čuli njegov plač.

Nešto ranije je objavljeno da je tim američkih spasilaca izvukao je iz ruševina jedne zgrade u Katmanduu, pet dana posle katastrofalnog zemljotresa,15-godišnjeg dečaka.

B92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: