Bombe po celom Krakovu

Svetske vesti - Četvrtak 03.07.2014 - 14:24

Nekoliko stotina turista evakuisano je iz starog kraljevskog zamka Vavel u Krakovu zbog dojave o postavljenoj bombi.

Evakuisano nekoliko stotina turista (Foto: muzsaoffice.com) Evakuisano nekoliko stotina turista (Foto: muzsaoffice.com)
Anonimni mejlovi s pretnjama o postavljenim bombama, pored Krakova, dobile su vlasti u još nekoliko poljskih gradova Poznanju, Lođu i Bidgošću. 
 
U Krakovu je mejl s pretnjom dobilo sedam institucija, među njima i kraljevski zamak Vavel, nezaobilazno odredište turista koji dolaze u obilazak te nekadašnje prestonice na jugu Poljske i glavnog turističkog bisera zemlje. 
 
U četvrtak u podne su zaustavljeni turistički obilasci, policija je evakuisala iz zamka nekoliko stotina turista, a blokirano je i nekoliko ulica, javljaju poljski mediji. 
 
Zgrade, između ostalih, carine i tužilaštava u tim poljskim gradovima pregledaju pirotehničari sa specijalno obučenim psima ali iz nekih od njih nisu evakuisani činovnici. 
 
Ova pretnja podseća na lažne dojave iz decembra prošle godine da su bombe podmetnute u tri ministarstva u Varšavi zbog čega je tada evakuisano preko 4.000 ljudi, a pokazalo se da su dojave lažne. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: