Damask: Masakr ispred policijskog kluba

Svetske vesti - Utorak 09.02.2016 - 13:59

Najmanje osam osoba je poginulo, a oko 20 je povređeno u eksploziji automobila bombe nedaleko od policijskog kluba u prestonici Sirije Damasku, saopštili su Sirijska opservatorjia za ljudska prava sa sedištem u Londonu i sirijsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pokušao da se zakuca u klub, pa aktivirao bombu; Foto: SANA/AFP Pokušao da se zakuca u klub, pa aktivirao bombu; Foto: SANA/AFP

Sirijska državna televizija najpre je javila da je u severnom delu sirijske prestonice Damasku eksplodirao je automobil-bomba na zelenoj pijaci Masaken Barzehu i da u eksploziji ima žrtava i povređenih.

Kasnije su preneli, pozivajući se na izvor ministarstva unutrašnjih poslova, da je vozač automobila pokušao da se zakuca u policijski klub, ali da su ga čuvari zaustavili i on je potom sam aktivirao eksploziv.

Policijski klub nalazi se u neposrednoj blizini zelene pijace u Damasku.

U sukobima u Siriji vrlo često se u terorističkim napadima koriste automobili bombe.

Prošlog meseca u višestrukom bombaškom napadu u predgrađu Damaska poginulo je najmanje 71 oosba.

Od početka sukoba u martu 2011. godine u Siirji je poginulo više od 260.000 ljudi.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: