Greškom ubili vojnike

Svetske vesti - Ponedeljak 20.07.2015 - 13:22

Četrnaest avganistanskih vojnika poginulo je prilikom vazdušnog napada američkih snaga na položaje talibana u provinciji Logar, južno od Kabula, saopštili su avganistanski zvaničnici.

gadjali kontrolni punkt avganistanske vojske FOTO: Vecernje novosti/B.Vlahovic gadjali kontrolni punkt avganistanske vojske FOTO: Vecernje novosti/B.Vlahovic
"Dva američka helikoptera gađala su i pogodila kontrolni punkt avganistanske vojske", rekao je guverner distrikta Baraki Barak, Muhamed Rahim Amin.
 
On je naveo da talibanskih pobunjenika ima u Baraki Baraku, ali ne u zoni u kojoj se incident dogodio, kao i da se avganistanska zastava vijorila na položaju koji je gađan, navodi Beta.
 
Američki vojni zvaničnici u Avganistanu rekli su agenciji Frans pres da su "upoznati da se incident dogodio" i da je "istraga u toku".
 
Sličan "bratoubilački" napad, kako navodi AFP, dogodio se u istoj avganistanskoj provinciji 2014. godine.
 
Tada je u napadu snaga NATO-a u Avganistanu "greškom" ubijeno pet avganistanskih vojnika.
RTS/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: