HR: Tenkovi - novi turistički adut

Svetske vesti - Sreda 18.02.2015 - 07:16

Zadarsko Udruženje tenkista ovih dana očekuje završetak registracije uslužne delatnosti koji će joj omogućiti da turiste vozi tenkovima, javlja Zadarski list.

Tenkovi samo za paradu, ili i za letovanje? Tenkovi samo za paradu, ili i za letovanje?

Udruženje deluje na u celoj Hrvatskoj, a njegovi članovi žele da se bave preduzetništvom i zaposle deo boraca iz prethodnog rata.

Prema rečima Branka Morića, koji je projekat donedavno držao u tajnosti, Udruženje će pokušati da dođe do rashodovanih tenkova Hrvatske vojske, a moguć je i uvoz oklopnih vozila iz inostranstva.

Najverovatnija mesta za izgradnju "turističko-vojnih" kampova s pratećim sadržajem su u okolini Slunja, Karlovca i Knina, ali u udruženju kažu da preferiraju Ravne Kotare zbog blizine mora.

"Zadruga će delovati na području cele Hrvatske, sedište će biti u Zagrebu, a osnivači su zadarski i sinjski tenkisti.

Cilj ovog projekta je stvaranje profitabilnog udruženja koje će zapošljavati veterane i donositi prihod.

Smatramo da bi vožnja turista tenkovima mogla da postane novi vid vojnog turizma koji bi i državi doneo koristi, a ljudima posao", rekao je Morić za "Zadarski list".

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: