ID: Preplavićemo Evropu

Svetske vesti - Petak 20.02.2015 - 11:33

Islamska država zapretila je da će "Evropu preplaviti više od pola miliona migranata iz Libije", i da će to biti njihov "psihološki rat" protiv Zapada.

Transkripti telefonskih razgovora islamista objavljeni su u Italiji, čije tajne službe tvrde da imaju dokaze da ISIS planira da pošalje 500 hiljada migranata koji bi preplavili Evropu.
 
- Ukoliko Zapad napadne Libiju, islamisti će ostvariti svoje pretnje, budite sigurni u to - navodi se u izveštaju italijanske policije. 
 
Migranti će navodno u Evropu preći preko mora, u nekoliko hiljada čamaca. Ukoliko bi uspešno prešli na Stari kontinent, rasporedili bi se po najvećim gradovima i u njima postepeno radili na izazivanju nemira.
 
Sa druge strane, militanti koji ostaju u Libiji žele da učvrste svoju poziciju u ovoj afričkog državi, a da nakon toga pređu Mediteran maskirani u izbeglice.
 
Italijanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano izjavio je u ponedeljak da je Libija "apsolutni prioritet i da međunarodna zajednica nema ni sekund vremena za gubljenje".
 
- Ukoliko milicija samoproklamovanog islamskog kalifata bude napredovala brže nego što se međunarodna zajednica usaglasi, nećemo uspeti da ugasimo požar terorizma u Libiji. Rizikujemo egzodus bez presedana - izjavio je Alfano.
 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: