Italija: Snažni zemljotresi, evakuisane škole, metro

Svetske vesti - Sreda 18.01.2017 - 13:55

Rim -- Najmanje četiri jaka zemljotresa, od kojih najjači jačine 5,7 stepeni Rihterove skale, potresli su centralne delove Italije, javila je Ansa.

Italijani se dobro sećaju prošlogodišnjih potresa; FOTO: Twitter Italijani se dobro sećaju prošlogodišnjih potresa; FOTO: Twitter

Kako se navodi, potresi su se osetili i u Rimu, a "Raša tudej" prenosi da je evakuisan rimski metro i pojedine škole.

Zasad nema izveštaja o eventualnoj šteti ili povređenima.

Američka geološka služba saopštila je da je prvi potres magnitude 5,4 stepena pogodio oblast severno od grada Amatričea, a drugi, nešto jači zemljotres magnitude 5,7 stepeni, usledio je oko 50 minuta kasnije.

Posle 10 minuta došlo je i do trećeg potresa, čija je magnituda bila 5,3 stepena. Nakon toga osetio se još jedan zemljotres.

Italijanski premijer Paulo Đentiloni izjavio je da nema poginulih u snažnim zemljotresima koji su pogodili centralnu Italiju.

Đentiloni, koji se nalazi u poseti Nemačkoj, rekao je u Berlinu da je današnji dan bio "težak za Italiju" i dodao da "srećom nije bilo žrtava".

Region Amatričea, oko 100 kilometara severno od Rima, pogodio je u avgustu prošle godine razoran zemljotres u kojem je poginulo oko 300 ljudi i izazvana velika materijalna šteta, a brojne stare zgrade su potpuno srušene.

Dva potresa magnituda 5,5 i 6,1 stepen pogodila su 26. oktobra oblasti severno od Amatričea, ali u njima nije bilo žrtava, a još jedan zemljotres magnitude 6,5 stepeni dogodio se 30. oktobra na istom području.

Te oblasti pogođene su poslednjih nedelja i obilnim snežnim padavinama, koje su u utorak zatrpale improvizovanu bolnicu u Amatričeu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: