Mekalister: Rusija namerno destabilizuje Srbiju

Svetske vesti - Ponedeljak 20.03.2017 - 11:44

Nemački političar Dejvid Mekalister (CDU), šef Odbora za spoljnopolitičke poslove u Evropskom parlamentu, upozorio je na Balkan kao osetljivo područje, gde svoj uticaj istovremeno žele da ostvare Rusija, Turska, Kina, Saudijska Arabija i Katar.

"Na Balkanu u najkraćem vremenu mogu ponovo oživeti sukobi" FOTO: AP

- Balkan je vrlo osetljivo područje gde u najkraćem vremenu mogu ponovo oživeti sukobi - kazao je Mekalister za nemački Di velt, preneo je sarajevski portal Kliks.

Dodao je da se Evropska unija svom snagom pokušava suprotstaviti tim uticajima.

Mekalister kaže da Moskva u Srbiji pokušava da utiče na medije, na neke političare, kao i na civilno društvo.

- Rusija u Srbiji podržava jednu destabilizirajuću politiku. To daje razlog za veliku zabrinutost - naveo je Mekalister.

Ističe da, istovremeno, među Srbima ima dosta pristalica ruske politike, što je, kako se navodi, takođe okarakterisao kao veliki problem.

- Za Evropsku uniju to samo može da znači da naša privrženost Srbiji mora zadobiti veću podršku tamošnje politike i civilnog društva, i naš uticaj mora biti vidljiviji - istakao je Mekalister.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: