Miševi izazvali haos u skupštini

Svetske vesti - Petak 10.04.2015 - 07:28

Nekoliko miševa prekinulo je parlamentarnu raspravu o korupcionaškoj aferi naftne kompanije Petrobras i izazvalo haos među poslanicima,obezbeđenjem i novinarima.

Foto: Freeimages.com (Ilustracija) Foto: Freeimages.com (Ilustracija)

Nekoliko trenutaka pošto se u parlamentu pojavio blagajnik vladajuće Laburističke stranke Žoaoa Vakarija Neta nekoliko miševa je pušteno na tepih sale prema članovima odbora koji istražuju korupcionaški skandal Petrobrasa.

Svetlo braon miševi su protrčali po zelenom tepihu sale i prošli pored Vakarija Neta koji nije reagovao na pojavu glodara.

Poslanici su tada počeli da viču i traže pomoć od članova obezbeđenja. Ta opšta pometnja je trajala nekoliko minuta posle čega je nastavljena sednica.

Vladajuća stranka je odmah optužila opoziciju za puštanje miševa, što je opozicija demantovala.

Vakari Neto je optužen za prikrivanja više od 1,2 miliona dolara mita koji je Petrobras dao vladajućoj stranci od 2008. do 2010. godine. Optuženi su i bivši izvršni direktor Petrobrasa, Renato Dukue, kao i još 25 osoba.

Ta afera je izazvala krizu u Brazilu gde su organizovani masovni protesti protiv predsednice Brazila Dilme Rusef.
 

BETA

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: