Nove sankcije Rusiji

Svetske vesti - Subota 30.08.2014 - 13:06

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton istakla je da će pitanje proširivanja sankcija Rusiji biti rešavano na samitu u Briselu.

(Foto: teref.info) (Foto: teref.info)
Ona je pozvala Moskvu da povuče vojnike sa ukrajinske teritorije, te istakla da će problem Ukrajine biti tema zvaničnog samita, a ne više neformalnih susreta.
 
- Mnogo smo pričali ovde o Ukrajini. Svi ministri dele zabrinutost zbog ruske agresije. Pozivamo Moskvu da povuče vojnike sa ukrajinske teritorije - rekla je Eštonova.
 
Prema njenim rečima, za ukrajinsku krizu ne postoji vojno rešenje, već je "izlaz moguće pronaći samo političkim putem". 
 
Ruska državna agencija prenela je ranije izjavu šefa danske diplomatije Martina Lidegora da će ministri spoljnih poslova EU savetovati šefovima država i vlada jačanje sankcija Rusiji na samitu u subotu. 
 
Rojters je, pak, preneo izjavu nemačkog vicekancelara Zigmara Gabrijela pred samit u Briselu da će se lideri Unije obratiti Evropskoj komisiji sa predlogom da pripremi "naredni nivo" sankcija Rusiji. 
 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: