OEBS usvojio deklaraciju o Ukrajini

Svetske vesti - Sreda 21.01.2015 - 00:04

OEBS je na vanrednom sastanku Stalnog saveta usvojio deklaraciju u kojoj su izrazile zabrinutost zbog vojne eskalacije poslednjih dana na istoku Ukrajine.

(Foto: iravaban.net) (Foto: iravaban.net)
OEBS je pozvao sve strane na neodložan prekid vatre i puno sprovošenje dogovora iz Minska iz septembra prošle godine.
 
Pozdravljajući usvajanje deklaracije i brzo reagovanje Stalnog saveta na rapidno pogoršavanje situacije na terenu, predsedavajući OEBS i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je da ona "potvrđuje čvrstu rešenost svih 57 zemalja-učesnica OEBS da spirala nasilja i neprijateljstva na istoku Ukrajine ne može da bude rešena na bojnom polju, već jedino za pregovaračkim stolom". 
 
- Pozivam sve strane da neodložno pristupe deeskalaciji i sprovođenju potpunog prekida vatre, i želim da ih ohrabrim da u potpunosti upotrebljavaju sredstva OEBS-a za rešavanje konflikta - rekao je Dačić. 
 
Kako se navodi u saopštenju OEBS-a dostavljenom Tanjugu, u Deklaraciji su zemlje-učesnice izrazile "ozbiljnu zabrinutost zbog vojne eskalacije poslednjih dana na istoku Ukrajine" i pozvali na "neodložan prekid vatre svih strana i puno sprovođenje Protokola iz Minska od 5. septembra 2014. i Memoranduma od 19. septembra 2014". 
 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: