Oland: Ovo je čin rata!

Svetske vesti - Subota 14.11.2015 - 11:45

Sinhronizovani teroristički napadi u Parizu, u kojima je ubijeno najmanje 127 osoba a ranjeno barem 180 ljudi su čin rata koji je sprovela Islamska država, rekao je predsednik Francuske Fransoa Oland.

Predsednik proglasio trodnevnu žalost; Foto_ Getty Images Predsednik proglasio trodnevnu žalost; Foto_ Getty Images

Oland je rekao da su napadi, koje su izvršila osmorica napadača i bombaša samoubica, "dobro organizovani i isplanirani spolja", s obzirom da su se na meti našle lokacije sa velikim brojem ljudi: koncertna dvorana, stadion, barovi i restorani.

"Francuska je kukavički napadnuta. Francuska će nemilosrdno uzvratiti na ovakve varvarske napade i iskoristi sve sto joj je na raspolaganju zajedno da svojim saveznicima", poručio je Oland.

On je pozvao sve Francuze na jedinstvo i najavio da će se u ponedeljak obratiti parlamentu da bi,kako je rekao, naša nacija jedinstveno odgovorila.

On je dodao da će bez obzira na udarce, Francuska uvek ustati.

- Francuska je jaka. Možete je povrediti, ali ona uvek raste, ništa je neće ugasiti - poručio je Oland.

Francuski predsednik proglasio je trodnevnu žalost u državi.

Blic, RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: