Poplave u Gruziji, sedmoro mrtvih

Svetske vesti - Nedelja 14.06.2015 - 10:38

Najmanje sedam osoba je stradalo u nevremenu praćenom poplavama protekle noći u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju, javile su ruske agencije, pozivajući se na izjavu gradonačelnika tog grada Davida Narmaniju.

foto: podrobnosti.ya foto: podrobnosti.ya
 
"Više osoba vode se kao nestale, a prema postojećim podacima, poginulo je sedam ljudi, mada se podaci još preciziraju", rekao je gradonačelnik David Narmani dodajući da će do kraja dana posebni timovi utvrditi nastalu štetu, prenosi Tanjug.
 
Tbilisi je u noći na nedelju pogodilo nevreme sa gradom i snažnim vetrom i obilnim padavinama, u kojoj su potopljene kuće i zgrade, oštećeni putevi, infrastruktura, izveštava RIA Novosti.
 
Tas navodi da je kiša u Tbilisiju i na periferiji potopila dvorišta i prizemlja više od stotinu privatnih kuća, podzemne prolaze i trgove.
 
Takođe, izlila se reka Vera, zvog čega je potopljen deo zoološkog vrta u Tbilisiju.
 
Neke životinje su se udavile a još nekoliko tigrova i medveda je pobeglo.
 
Specijalne službe i policija pokrenuli su potragu za 32 odbegle opasne životinje i vlasti su pozvale žitelje Tbilisija da ne napuštaju kuće dok one ne budu pronađene.
 
"Traga se za po šest lavova i tigrova, sedam medveda i 13 vukova", rekao je predstavnik gradskih vlasti Timur Phaladze.
 
Agencije izveštavaju da su na teritoriji zoološkog vrta pronađena tri beživotna tela, od kojih su dvoje radnici, dok treća osoba još nije identifikovana.
 
Po nalogu gruzijskog premijera Iraklija Garibašvilija, radi otklanjanja posledica nepogode formiran je Štab za vanredne situacije, u kom su predstavnici MUP-a, gradonačelnika i gradskih rejonskih vlasti.
 
Spasioci i gruzijski vojnici spasili su desetine ljudi, od kojih je deset smešteno u bolnice, navodi Tas.
 
Garibašvili je rekao da je situacija veoma ozbiljna ali da vlasti u potpunosti kontrolišu situaciju.
 
Premijer Gruzije je, takođe, obećao da će pomoći postradalima.
RTS

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: