Prajd u Podgorici

Svetske vesti - Nedelja 02.11.2014 - 08:04

U Podgorici se održava druga Parada ponosa, a učesnici će kao i prošle godine šetati maršrutom dugom 1.400 metara, od terase hotela Crna Gora do zgrade vlade.

Ranije parade u Podgorici Ranije parade u Podgorici

Policija je, naime, procenila da je ta trasa najlakša za obezbeđenje. Inače, povorku će obezbeđivati 1.800 pripadnika policije.

Prema operativnom planu, policija opremljena za razbijnje demonstracija biće raspoređena u pet bezbednosnih prstenova u strogom centru Podgorice, ali i delu grada preko Morače.

Zbog visokorizičnog skupa, policija će u nedelju držati i svojevrsni "policijski čas", pa će, kako je planirano, satima pre održavanja šetnje za saobraćaj biti zatvorene sve ulice u centru grada.

U vrhu Uprave policije je, kako su preneli podgorički mediji, rečeno da su u proteklih nekoliko dana dobili i podatke da se određene grupacije i ove godine spremaju da nasiljem ispolje homofobiju.

Prva Parada ponosa u crnogorskoj prestonici održana je 20. oktobra prošle godine i protekla je u znaku neviđenih policijskih mera i žestokih sukoba policije sa protivnicima "Prajda".

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije izjavio je tim povodom da je Crna Gora u opasnosti da, od ekološke, postane sodomska država, pišu crnogorske Vijesti.

"Ne zna se šta će biti slavnije na "Paradi ponosa" 2. novembra u Podgorici, za praznik Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Petra II Lovćenskog Tajnovidca - ili to što je Crna Gora u opasnosti da, od ekološke, postane - sodomska država, ili to što će Evropa (ona antihristovska) uspeti, napokon, da Crnu Goru metne poda se, kao znak njenog punog ispunjenja uslova za integracije i njene pune afirmacije ljudskih prava i sloboda", naveo je mitropolit.

Podgorički paroh Velibor Džomić pozvao je vernike da igornošu održavanje Parade i da ne izazivaju incidente.

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: