Produžetak sankcija Rusiji

Svetske vesti - Petak 12.06.2015 - 09:10

Evropski parlament izglasao je rezoluciju u kojoj se traži da se Rusiji produže sankcije zbog mešanja u sukob u Ukrajini.

foto: Beta/AP foto: Beta/AP
Osim toga, EP je pozvao i na jedinstvo u suprotstavljanju politici Moskve.
 
"EP poziva sve zemlje članice da ostanu čvrste i jedinstvene u stavu da sankcije treba produžiti", navodi se u tekstu rezolucije, gde sem toga stoji da kaznene mere treba da ostanu na snazi sve dok Rusija ne poništi aneksiju Krima i u potpunosti ne primeni sporazum iz Minska o okončanju ukrajinske krize.
 
Rezolucija je izglasana sa 356 glasova "za" i 183 "protiv", uprkos ujedinjenom otporu ekstremno levih i desnih evropskih stranaka, a protiv nje su se, između ostalih, izjasnili poslanici britanske stranke Ukip i francuskog Nacionalnog fronta koji predvodi Marin le Pen. 
 
EP je i juče usvojio sličnu rezoluciju, u kojoj je konstatovao da Rusija više nije strateški partner EU i pozvao evropske institucije da zauzmu oštriji stav prema Moskvi i da ispita da li su ruske donacije pojedinim evroskeptičnim partijama u EU zakonite.
Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: